Advertisement

Courtois ja Hazard Real Madridin tähtäimessä – paukkuuko ennätykset kesän markkinoilla?

Real Madrid on valmistelemassa jättitarjousta Chelsean belgialaiskaksikosta, mikäli tuoreimpiin siirtohuhuihin on uskomista.

Kauden lähentyessä loppuaan siirtomarkkinoiden huhut kiihtyvät entisestään. Chelsea on tehnyt tyylipuhdasta jälkeä Antonio Conten alaisuudessa, eikä lontoolaisille näytä olevan pysäyttäjää. Ulkoapäin melkein täydelliseltä pakkaukselta näyttävä Chelsea on läpi kauden ollut uskollinen Conten suunnittelemalle pelityylille, joka on tuottanut hedelmää 69 pisteen ja Valioliigan ykkössijan muodossa.

”En näe itseäni Real Madridissa. Näen itseni Chelseassa, seurassa joka kuusi vuotta sitten näki minut pelaavan Belgiassa ja antoi minulle mahdollisuuden sopimukseen.”

Kesän siirtomarkkinat eivät kuitenkaan jätä vaurasta mestarisuosikkiakaan rauhaan, varsinkaan kun joukkueesta löytyy Eden Hazardin ja Thibaut Courtoisin tasoisia pelimiehiä. Belgialaiskaksikko on vakiinnuttanut roolinsa Chelsean ehdottomina avainpelaajina kuluneitten vuosien aikana, mutta ovat nyt vahvojen siirtohuhujen keskipisteenä, espanjalaisjätti Real Madridin etsiessä vahvistuksia kesän siirtomarkkinoilta.

Hazard on viilettänyt laidallaan pelottavan energisesti sitten vuoden 2012 siirron Chelseaan, eikä Real Madridin näyttämä kiinnostus tule kenellekään yllätyksenä. Viime kauden viimehetken epäonnistunut David de Gea hankinnan myötä, Real Madrid on palannut myös Courtoisin vikittelyyn Madridin valkopaitoihin.

https://www.youtube.com/watch?v=GsU7Hsrt5cc

Chelsea, joka 36:lla poislainatulla pelaajallaan on tunnettu passiivisuudestaan pelaajamyynnin markkinoilla, on tähän mennessä kausi kaudelta pystynyt pitämään kiinni parhaista pelaajistaan ilman sen suurempia ongelmia. Courtoisin siirtoa Real Madridiin huhuiltiin näennäisesti espanjalaislegenda Iker Casillaksen sivutuksen aikana, mutta Chelsea ei rahasamponsa saapumisen jälkeen ole joutunut sellaisen siirtopaineen alle, kun esimerkiksi Manchester United aikoinaan joutui Cristiano Ronaldon kanssa, tai Tottenham Luka Modricin kanssa.

Viimeisten huhujen mukaan Real Madrid on nyt julistanut Courtoisin sekä Hazardin madridilaisjätin pääkohteiksi kesän siirtoikkunan aikana.

Viime kesän aikana Manchester United järisytti siirtomarkkinoilla maksamalla ennätykselliset 89.3 miljoonaa puntaa Paul Pogbasta. Chelsean ja Realin kamppailessa 26-vuotiaan laiturin sekä kenties maailman tämän hetkisen parhaan maalivahdin pitkäaikaisesta sitoutumisesta, kesän aikana saatetaan rikkoa uusia ennätyksiä.

Real Madridin päävalmentaja Zinedine Zidane on avoimesti ilmaissut kiinnostustaan ja arvostustaan belgialaislaituria kohtaan, ja on tietojen mukaan suuri syy seuran suureen kiinnostukseen.

Chelsean kärkipelaaja Diego Costa on aiemmin tässä kuussa kommentoinut joukkuetovereittensa siirtohuhuja Cadena COPEn haastattelussa.

”Tiedämme että Thibaut tykkää todella paljon Espanjasta, hänen perheensä asuu siellä. Hän on myös mahtava ja Real Madrid tarvitsee hänen kaltaista maalivahtia, mutta hän on hyvässä tilanteessa myös täällä [Chelseassa].”

”Jos Madrid saa värvättyä Hazardin ja Courtoisin.. säälin Chelseaa. Hän [Hazard] on mahtava, todella, todella hyvä. Barcelona ja Madrid tulevat vikittelemään häntä ennemmin tai myöhemmin, ja hän saattaa murtua kiusauksen alla. Hän on rauhallinen ja iloinen heppu, ihmiset rakastavat häntä liiaksi täällä. Toivon hänen jäävän.”

James Rodriguez on huhujen mukaan mahdollisesti osallisena vaihtokaupassa, mikäli Hazard on siirtymässä Madridiin. Kuva: Alloverpress.fi

Courtois on itse viikko sitten kiistänyt ja kumonnut kaikki siirtohuhut, ja ilmoitti näkevänsä itsensä ainoastaan Chelsean paidassa.

”En näe itseäni Real Madridissa. Näen itseni Chelseassa, seurassa joka kuusi vuotta sitten näki minut pelaavan Belgiassa ja antoi minulle mahdollisuuden sopimukseen.”

”Minulla on vielä kaksi vuotta sopimusta jäljellä. Lontoossa kaikki menee hyvin ja olen onnellinen.”

Courtoisin sopimusta on siis kaksi vuotta jäljellä, mutta seuran ja pelaajan välillä ei vielä olla keskusteltu jatkosopimuksesta. Eden Hazard ei sen kummemmin ole kommentoinut villejä huhuja.

Siirtohuhujen mukaan belgialaistähteä vastaan ollaan tarjoamassa rahan kylkiäisiksi niin espanjalaista Alvaro Morataa kuin myös kolumbialaista James Rodriguezia, mutta Chelsean odotetaan pitävän kiinni kultakimpaleestaan kynsin ja hampain.

Real Madrid on kuitenkin tunnettu lopulta saavansa sen, jota tosissaan haluaa, joten kesällä tullaan luultavasti näkemään ennätyksiä rikkovaa huutokauppaa.