Advertisement

Courtois siirtyy Real Madridiin – Kovacic lainalle Chelseaan

Chelsean tähtimaalivahti Thibaut Courtois on siirtymässä Real Madridin riveihin. Chelsea tiedotti tänään verkkosivuillaan seurojen päässeen yhteisymmärrykseen Courtois’n siirrosta. Pelaajan täytyy vielä saada omat sopimusasiansa kuntoon sekä läpäistä uuden seuransa lääkärintarkastus. Tässä tilanteessa asioita voinee kuitenkin pitää lähinnä muodollisuutena.

Kunhan siirto saadaan hoidettua virallisesti läpi, nähdään pelaajaliikennettä myös toiseen suuntaan. Chelsean mukaan Real Madridin keskikenttäpelaaja Mateo Kovacic siirtyy Lontooseen kauden mittaisella lainasopimuksella.

Ei ole ollut mikään salaisuus, että Courtois haikailee takaisin Madridiin. Hänen entinen tyttöystävänsä asuu kaupungissa parin kahden yhteisen lapsen kanssa, ja Courtois haluaa ymmärrettävästi olla lähempänä jälkikasvuaan. Real Madrid vaikuttaa myös miehelle sopivalta kohteelta tässä vaiheessa uraa. Vaikka Keylor Navas onkin erinomainen maalivahti, saa Mestarien liigaa viime vuodet dominoinut Real Madrid maalilleen nyt yhden maailman ehdottomasti parhaista veräjänvartijoista.

Myös Kovacicille uusi alku uralle tekee varmasti hyvää. Kroatialainen siirtyi Inter Milanista Realin riveihin 2015, muttei onnistunut nappaamaan vakioavaajan paikkaa Realin kivikovalta keskikentältä. Chelseankin keskikentällä on N’Golo Kantén ja Jorginhon kaltaisia loistavia pohjapelaajia, mutta Kovacic tuo hieman hyökkäävämmän elementin sekaan.

Chelsealla on nyt edessä uuden ykkösmaalivahdin hankinta, mutta sitä tuskin tarvitsee odotella kovinkaan kauaa. Athletic Bilbao on jo ilmoittanut, että maalivahti Kepa Arrizabalagan sopimuksessa oleva siirtopykälä on aktivoitu, joten espanjalainen lienee hyvin lähellä siirtoa Stamford Bridgelle. Hänestä on samalla tulossa siirtosummalla mitattuna maailman kallein maalivahti.