Crystal Palace nuiji West Bromwichin maanrakoon – Souness: “Zaha voisi pelata Real Madridissa”

Sunnuntain Valioliigakierros alkoi melkoisella ryöpytyksellä, kun West Bromwich isännöi Crystal Palacea The Hawthornsilla. Ensimmäisen puoliajan jälkeen ottelu oli vielä tasatilanteessa 1-1.

Darnell Furlong ohjasi ensimmäisen kympin aikana Wilfried Zahan keskityksen omiin ja Conor Callagher osui jo toisessa ottelussa peräkkäin tuoden kotijoukkueen tasoihin. Kuitenkin ottelun käännekohta nähtiin 34. minuutilla, kun brasilialaiskeskikenttä Matheus Pereira lensi ulos Patrick Van Aanholtiin kohdistuneen taklauksen jälkeen. VAR-tarkastuksen ja monitorin katselun jälkeen erotuomari Paul Tierney näytti punaista korttia.

Toinen puoliaika olikin sitten Crystal Palacen juhlaa. Zaha ja Christian Benteke ilottelivat kaksi maalia mieheen ja vieraat tekivät ensimmäistä kertaa seurahistorian aikana viisi maalia vierasottelussa korkeimman sarjatason ottelussa.

Zahan paluu koronaviruskaranteenista sujui siis erinomaisesti ja virus ei selvästikään ollut aiheuttanut norsunluurannikkolaiselle sen suurempia ongelmia. Jalkapalloasiantuntija Graeme Souness innostuikin kehumaan Zahaa Sky Sportsin studiossa ottelun jälkeen oikein olan takaa.

”Hänen maalinsa ja maalisyöttönsä ovat pitäneet Palacen Valioliigassa…”

”Hän voisi pelata Real Madridissa.”

1-5-murskavoitto nosti Palacen 16 pisteeseen, 11. sijalle. West Bromwichille tappio tarkoitti sitä, että he tippuivat maalieron takia yhden sijan alaspäin 19.