Advertisement

Crystal Palace RB Leipzigin laiturin perässä

Crystal Palace tiedotti eilen, että seuraa peliurallaan peräti kymmenen kautta edustanut skotti Dougie Freedman on seuran uusi urheilutoimenjohtaja. Tuo Englannissa edelleen melko harvinainen mutta Keski-Euroopassa tuttu pesti pitää sisällään esimerkiksi pelaajahankinnoista vastaamisen. Tuon hankinnan myötä Palacen uskotaan olevan Saksan Bundesliigan kärkiseuroihin lukeutuvan RB Leipzigin nuoren skotlantilaisen laitahyökkääjän Oliver Burken (kuvassa) perässä.

Freedman toimi Nottingham Forestin managerina kaudella 2015-16. Hän nosti silloin vain 18-vuotiaan Burken edustusjoukkueeseen mukaan ja Burke on aiemmin haastattelussa maininnut pitävänsä Freedmania mentorinaan. Hän pelasi tuolla kaudella lopulta 18 ottelussa ja esiintyi sen verran hyvin, että juuri Saksan pääsarjaan noussut RB Leipzig päätti hankkia miehen kokoonpanoonsa.

Saksassa alku oli lupaava ja jo kolmannessa ottelussa syntyi debyyttimaali, mutta Burke joutui kuitenkin enimmäkseen toimivan vaihtopelaajan roolissa. Burke ei ollut mukana Leipzigin kokoonpanossa Bundesliigan avauskierroksella viime viikonloppuna ja nyt Crystal Palacen uskotaankin olevan valmis maksamaan 20-vuotiaasta noin 15 miljoonaa puntaa.


Frank de Boerin valmentama Crystal Palace on kahden kierroksen jälkeen edelleen Valioliigassa ilman pisteitä ja maaleja. Seuran puheenjohtaja Steve Parish ilmoitti viikonloppuna, että haluaisi tehdä vielä ainakin kolme hankintaa ennen kuin siirtoikkuna sulkeutuu ensi viikolla.

Seuran on huhuttu jo hetken olevan AS Roman maalivahti Lukasz Skorupskin perässä, mutta Wayne Hennessey esiintyi erinomaisesti lauantaina Liverpoolia vastaan joten de Boer saattaa luottaa häneen myös jatkossa. Liverpoolin Mamadou Sakho on ollut myös kiinnostuksen kohteena, mutta 30 miljoonan punnan siirtosumma voi olla liikaa ja AEK:n Ognjen Vranjes on mainittu halvempana vaihtoehtona. Myös Barcelonan hyökkääjä Munir El Haddadi on Palacen kiinnostuksen kohteena. Mies on jäämässä Barcelonassa vähälle peliajalle ja joko laina tai pysyvä siirto muualle saattaa olla edessä.