Advertisement

Crystal Palace saa vieraakseen Valioliigaa dominoivan Manchester Cityn

Crystal Palace on saa uudenvuodenaattona vastaansa Manchester Cityn, joka on edelleen Valioliigassa ilman tappiota ja peräti 18 ottelun voittoputkessa. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Etihadilla päättyi Cityn selkeään 5-0 voittoon. Tuolloin Roy Hodgsonin puolustukselliset opit eivät vielä kunnolla purreet.

Nyt tilanne on toinen ja Crystal Palace oli peräti kahdeksan ottelun tappiottomassa putkessa, ennen kuin Arsenal kävi hakemassa Selhurst Parkilta 2-3 voiton viime torstaina. Ottelu kuitenkin näytti sen, ettei Crystal Palace ole enää sama heikko joukkue, joka se oli vielä alkukaudesta. Joukkue pelasi ajoittain erinomaisesti ja hieman paremmalla tuurilla olisi voinut todella satuttaa vierailijoitaan. Wilfried Zaha on tällä hetkellä erittäin kuuma pelaaja, jonka pelaamisesta näkyy pelaajan intohimo jalkapalloa kohtaan.

Manchester City jyrää sarjaa jo kyllästymiseen saakka. Melkeinpä jo sarjan kiinnostavuuden takia voisi toivoa Citylle tappiota Etelä-Lontoon vierailulta. Samalla todettakoon Cityn pelaajan uskomattoman tehokasta ja kaunista jalkapalloa. Manageri Pep Guardiolan Barcelona oli uskomaton joukkue, mutta espanjalaisen onnistuminen tällaisen jalkapallon tuomiseen Valioliigaan on fantastinen suoritus.

”Meillä ei ole paljon muita vaihtoehtoja, kuin yrittää samaa Cityä vastaan, mitä yritimme jo Arsenaliakin vastaan. Se voi tehdä ottelusta erittäin viihdyttävän neutraalin katsojan silmissä, mutta mahdollisesti erittäin vaikean meille”, Hodgson vihjasi Palacen taktiikasta Cityä vastaan.

”Puhutte numeroista ja ennätyksistä, jotka ovat vain seurausta tekemisistämme kentällä. Näillä ei ole nyt mitään merkitystä. Vain sillä on merkitystä, miten onnistumme Palacea vastaan”, Guardiola puolestaan kertoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Crystal Palacelta on ottelusta sivussa Mamadou Sakho sekä Connor Wickham. Joukkueella on myös pienempiä loukkaantumisia Yohan Cabayella sekä Joel Wardilla, joiden tilanne pelaamisen suhteen tarkastetaan vielä lähempänä ottelua.

Manchester Cityltä sivussa ovat edelleen Benjamin Mendy sekä John Stones. Kaksikosta jälkimmäinen harjoittelee jo, muttei ole vielä valmis pelaamaan otteluita Valioliigassa. Fabian Delph sekä Vincent Kompany ovat vielä myös pienoisia kysymysmerkkejä. Myös keskikentän taikurin David Silvan tilanne selviää lähempänä ottelua.