Crystal Palace tasapeliin Arsenalin kanssa – Aubameyangin iltapuhteessa mielenkiintoinen yhtymäkohta manageri Mikel Artetaan

Kuva: TT, Tess Derry

Arsenal vieraili tänään Crystal Palacen vieraana Selhurst Parkilla. Mikel Artetan manageriuran ensimmäinen voitto Manchester Unitedin kustannuksella edellisellä kierroksella oli luonut uskoa lontoolaisryhmälle paremmasta huomisesta, mutta toisin kävi.

Arsenal pelasi erittäin pirteästi ensimmäisen 45 minuuttisen. Kuitenkin erinomainen esitys viheriöllä palkittiin vain kertaalleen, kun gabonilaishyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang siirsi vieraat 0-1 johtoon jo 12. peliminuutilla. Alexandre Lacazette vapautti upealla pistosyötöllä Aubameyangin nokikkain Vicente Guaitan kanssa, eikä gabonilainen erehtynyt. Maali oli Aubameyangille kauden 14 Valioliigassa.

Tauon jälkeen kentällä nähtiin aivan toisenlainen Arsenal. Aneeminen puoliajan alku antoi Crystal Palacelle avaimet nousta tasoihin ja kotijoukkue käytti mahdollisuuden hyväkseen 54. minuutilla. Oivassa vireessä oleva Jordan Ayew sivalsi Palacen tasoihin jopa hiukan onnekkaasti. Ghanalaisen vasemman jalan laukaus kimmahti David Luizin jalan kautta Bernt Lenon ulottumattomiin.

Arsenalin haaveet pelin voittamisesta kariutuivat kuitenkin 67. minuutilla, kun maalin tehnyt Aubameyang taklasi rumasti Max Meyeria. Tuomarin ensimmäinen reaktio taklaukseen oli keltainen kortti, mutta VAR-tarkastuksen jälkeen tuomio vaihtui suoraksi punaiseksi.

Aubameyangista tuli Artetan jälkeen ensimmäinen Arsenal-pelaaja, joka on tehnyt maalin ja ottanut ulosajon samassa Valioliigaottelussa. Arsenalin managerina oleva Arteta teki samanmoisen tempun 2013, juurikin Crystal Palacen vieraana Selhurst Parkilla.

Ottelussa ei lisämaaleja nähty ja näin pisteet jaettiin lontoolaisjoukkueiden kesken. Arteta oli ottelun jälkeisessä haastattelussa silmin nähden pettynyt tulokseen ja Arsenalin toisen puoliajan peliesitykseen. Hän kuitenkin pahoitteli Aubameyangin taklausta ja toivoi, ettei Meyerille käynyt tilanteessa pahemmin. Roy Hodgsonin mukaan Meyerille ei tullut tilanteesta isoa vammaa, vaikka hänet vaihdettiinkin pois kentältä tilanteen jälkeen.

Arsenal jatkaa sarjataulukossa 28 pisteellä Palacen takana, joukkueiden ollessa toistaiseksi sijoilla 9. ja 10. Palacella pisteitä on 29.