Advertisement

Danny Welbeck jätti käyttämättä mahdollisuutensa loistaa

Arsenalin Danny Welbeck sai Östersundsia vastaan kaksi mahdollisuutta näyttää osaamistaan. Englantilainen on nokkimisjärjestyksessä selvästi Pierre-Emerick Aubameyangin, sekä Alexandre Lacazetten perässä. Lacazette on loukkaantuneena ja Aubameyang ei ole edustuskelpoinen Eurooppa-liigassa, joten Welbeckin vastuulle jäi joukkueen hyökkäysten päättäminen. Tässä englantilainen ei onnistunut alkuunkaan. Tällä hetkellä jopa tuntuu, ettei Welbeck saa palloa sisään, vaikka maalivahtia ei olisi vastustajalla ollenkaan.

”Uskon hänen käyneen paahtavan ajan läpi, mutta hän on selvinnyt siitä hienosti”, Arsenalin manageri Arsene Wenger kertoi Östersunds-ottelun jälkeen.

”Näen tällä hetkellä harjoituksissa merkkejä, jotka ovat positiivisia.”

Arsenal myi tammikuussa Alexis Sanchezin, Olivier Giroudin sekä Theo Walcottin toisaalle, joten englantilaiselta odotetaan tason nostoa jatkossa. Lacazette on vielä jonkin aikaa sivussa, eikä luultavasti ole vielä käytettävissä seuraavalla kierroksella Eurooppa-liigassa. Tämä tarkoittaa edelleen suurta vastuuta Welbeckille, joka tällä hetkellä ei ole onnistunut vakuuttamaan.

Hyvät esitykset Eurooppa-liigassa voisi tuoda englantilaiselle mahdollisuuksia myös Valioliigassa, mutta tällä hetkellä on hyvin vaikea nähdä pelaajan tason riittävän maailman kovimmassa sarjassa, koska sei riittänyt Allsvenskanin viidenneksi sijoittunutta joukkuettakaan vastaan kahdessa ottelussa. Toisaalta hyökkääjä tarvitsee vain yhden onnistumisen, jonka jälkeen ketsuppipullo voi aueta.

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom