David De Gealle järkyttävä moka – Watford kaivoi kauden toisen voittonsa Valioliigassa

Kuva: TT, David Klein

Sunnuntaisen Valioliigakierroksen ensimmäinen ottelu nähtiin Vicarage Roadilla, kun Manchester United matkasi Watfordin vieraaksi. Manchester United lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina, Watfordin ollessa sarjajumbona ennen ottelua. Kuitenkin Nigel Pearsonin tulo managerin tontille on luonut täysin uutta uskoa herhiläisille ja se näkyi tänään kamppailussa.

Ottelun ensimmäinen puoliaika näytti ottelun virtauksen selkeästi. Manchester Unitedin ottaessa pallonhallinnan, Watford tyytyi iskemään terävästi vastaan. Kyseinen pelin luonne ei ole tällä kaudella Ole Gunnar Solskjaerin johtamalle ryhmälle sopinut ja se realisoitui tulostaululla vasta toisen puoliajan koittaessa. Puoliajalle mentiin kuitenkin 0-0 tasatilanteessa.

Toisen puoliajan alun synkkä viisiminuuttinen ratkaisi ottelun herhiläisten hyväksi. Ensimmäinen osuma nähtiin 50. peliminuutin kohdalla, kun Manu-vahti David De Gea pupelsi Ismaila Sarrin helponoloisen laukauksen selkänsä taakse.

Moka ei ollut espanjalaisvahdille ensimmäinen laatuaan, koska edelliskauden alusta lähtien, De Gealla on kontollaan eniten maaliin johtaneita virheitä Valioliigamaalivahtien osalta.

Vajaa viisi minuuttia karmaisevan 1-0 johto-osuman jälkeen Watford iski uudestaan. Aaron Wan-Bissaka taklasi kömpelösti Sarrin kumoon rangaistusalueella ja tuomari Lee Masonilla oli helppo työ tuomita pallo pilkulle. Watford-kapteeni Troy Deeney sijoitti pallon varmasti keskelle ja herhiläiset siirtyivät 2-0 johtoon.

Paras kavennuspaikka siunaantui ottelun loppuhetkillä Marcus Rashfordille, mutta hänen laukauksensa kilpistyi upeasti pelanneen Ben Fosterin jalkatorjuntaan. Lisämaaleja ei nähty, joten Watford saalisti kauden toisen voittonsa Valioliigassa.

Watfordille pisteet olivat elintärkeät putoamiskamppailun kannalta, vaikkakin joukkue on vieläkin viimeisellä sijalla, kuusi pistettä putoamisviivan alapuolella. Positiiviset esitykset Nigel Pearsonin alaisuudessa luovat uskoa tulevaan.

Manchester United on tappion jälkeen kahdeksannella sijalla, mutta heikot esitykset sarjan heikompia joukkueita vastaan voi olla suurena esteenä kamppailussa Mestareiden liiga -paikasta. Solskjaerilla on edessään iso työ, jotta murtautuminen hyökkäyskolmanneksella saadaan toimimaan otteluissa, joissa Manu hallitsee palloa.