Advertisement

David Silva uskoo jättävänsä Cityn nykyisen sopimuksen päätyttyä

Manchester Cityn taiturimainen keskikenttäpelaaja David Silva on urallaan voittanut lähes kaiken mahdollisen. Espanjan paidassa hän on voittanut MM-kisat kerran ja EM-kisat kahdesti. Cityssä on tullut kolme Valioliigan mestaruutta ja yksi FA Cupin voitto. Ainoastaan Mestarien liigan voitto enää uupuu.

32-vuotiaalla Silvalla on vielä kaksi kautta sopimusta Manchester Cityn kanssa jäljellä. Hän uskoo itse, että nykyisen sopimuksen päätyttyä on aika etsiä uusia haasteita uralla. Englannin sisällä hän ei aio kuitenkaan missään tapauksessa vaihtaa seuraa.

“Kun sopimukseni Manchester Cityn kanssa päättyy olen 34-vuotias, silloin on luultavasti aika tehdä jotain erilaista”, Silva myönsi Sky Sportsin mukaan. “En tiedä vielä mitä, mutta en aio pelata muissa Englannin seuroissa. Ihmiset ovat aina rakastaneet minua Englannissa, olen ollut täällä kahdeksan hyvin menestyksekästä vuotta ja jalkapallo jota olemme pelanneet on ollut hyvin näyttävää. Englantilaiset ihmiset rakastavat sen tyyppistä jalkapalloa ja siksi olen hyvin onnellinen täällä.”

Vuonna 2010 Cityyn siirtynyt Silva on yksi seuran kaikkien aikojen parhaista ulkomaalaispelaajista, jos ei pelaajista ylipäätään. Hän on pelannut Cityn paidassa 346 ottelua, joissa on syntynyt 61 maalia ja peräti 115 maaliin johtanutta syöttöä. Silvan arvoa Citylle ei voi kuitenkaan mitata pelkästään syntyneissä tehoissa. Hän on edelleen maailman huippuja pelin rytmittäjänä ja tilanteiden luojana, vaikkei aina olisikaan viimeisen syötön antaja tai hyökkäyksen viimeistelijä.