Advertisement

De Gea vaatii Manchester Unitedilta parempaa kuin tämä kausi

Kun Manchester Unitedin meneillään olevaa kautta tarkastellaan tulosten pohjalta, on se sellainen minkä moni seura Englannissa ottaisi riemulla vastaan. Valioliigassa seuralla on tukeva ote kakkossijasta, Mestarien liigassakin joukkue selviytyi pudotuspeleihin. Kauden saattaa kruunata vielä mahdollisuus päästä nostelemaan pokaalia Unitedin kohdatessa FA Cupin finaalissa Chelsean.

Unitedin historialla sekä resursseilla varustettua seuraa se ei kuitenkaan missään nimessä tyydytä. Joukkueen tähtimaalivahti David de Gea sanoo odottavansa ensi kauden Manchester Unitedilta tätä kautta enemmän.

“Tämä kausi ei ole ollut ihan tarpeeksi hyvä. Myönnetään, että pidämme edelleen kiinni toisesta sijasta ja toivottavasti suoritamme loppukauden niin että varmistamme sen, mutta emme ole onnistuneet alkuperäisessä tavoitteessamme joka oli Valioliigan mestaruus”, de Gea kommentoi Sky Sportsin mukaan. “Se on syy minkä takia olemme täällä, sitä pelaajat täällä haluavat sekä pelata hyvin Mestarien liigassa mutta emme onnistuneet siinäkään.”


De Gea myöntää myös FA Cupin voiton olevan tavoittelemisen arvoista. Loppupeleissä kuitenkin vain liigamestaruus jättää kunnon positiivisen maun suuhun.

“Tietenkin FA Cup on erittäin tärkeä, mukava kilpailu voittaa ja teemme kaikkemme voittaaksemme sen”, de Gea jatkoi. “Mutta se ei ole ihan tarpeeksi – me olemme Manchester United ja meidän täytyy tähdätä suurempiin ja parempiin asioihin. Sen on aina oltava tavoitteemme.”

Henkilökohtaisella tasolla de Gean kausi on jälleen ollut erinomainen. Hän on ollut Valioliigan paras maalivahti ja kenties Unitedin paras pelaaja tällä kaudella. Hänellä on hyvät mahdollisuudet voittaa ensimmäistä kertaa myös Golden Glove, palkinto joka annetaan eniten nollapelejä Valioliigassa pelanneelle maalivahdille. Pelaajien valitsemaan vuoden joukkueeseen de Gea äänestettiin jo kuudetta kertaa. On kuitenkin ymmärrettävää, etteivät henkilökohtaiset palkinnot merkitse paljoakaan mikäli joukkue ei menesty.