Advertisement

Dean Henderson asetti ehdot ManUlle – tarttuuko seura siihen vai nähdäänkö kesällä yksi kaikkien aikojen suurimmista ryöstöistä?

Sheffield Unitedin maalin suulla loistavan kauden pelannut Dean Henderson on kertonut, että hän suostuu allekirjoittamaan uuden sopimuksen Manchester Unitedin kanssa vain, jos seura lupaa hänelle ykkösvahdin paikan.

23-vuotias Henderson, jonka nykyinen ManU-sopimus ulottuu vuoteen 2022 asti, on noussut tällä kaudella maalivahtieliittiin torjumalla Valioliigassa jo huimat 11 nollapeliä. Englantilaisvahti on loistavilla otteillaan herättänyt myös lukuisien seurojen kiinnostuksen, joista Chelsea on vahviten hänen kintereillään.

Chelsea-manageri Frank Lampard haluaa hankkia Hendersonin lontoolaisseuran ykkösvahdiksi kesän siirtoikkunan aikana, mutta Manchester Unitedilla ei ole minkäänlaista aikomusta häntä myydä.


Unitedilla on suuret tulevaisuuden suunnitelmat Hendersonin suhteen, mutta englantilaisvahdin omat suunnitelmat vaikuttavat olevan vuoden tai kaksi manchesterilaisseuraa edellä. Unitedin ykkösvahti on tällä hetkellä David de Gea, jonka sopimus ulottuu kesään 2023 asti. United on kaavaillut Hendersonia seuran ykkösvahdiksi De Gean jälkeen, mutta englantilainen haluaa vakiinnuttaa ykköspaikkansa jo lähitulevaisuudessa, kenties jopa jo ensi kaudella.

Solskjaer kertoi hiljattain, että seura ei ole vielä tehnyt päätöstä sen suhteen, missä Henderson ensi kaudella pelaa. Todennäköisimpänä vaihtoehtona on pidetty lainasopimuksen jatkoa Sheffield Unitedin kanssa, mutta haluaako Henderson itse jatkaa seurassa on iso kysymysmerkki.

Englannin jalkapallomaajoukkueen portteja kolkutteleva Henderson on asettanut tavoitteekseen ensi kauden EM-kisat, joissa hän itse uskoo voivansa torjua jopa ykkösvahtina, vaikka maajoukkuedebyytti onkin vielä tekemättä. Mutta riittääkö näytöt tuohon rooliin, jos Henderson jatkaa Sheffieldissä, joka todennäköisesti ensi kaudella taistelee sijoituksista Valioliigan alemmassa keskikastissa? Tuo on varmasti yksi kysymys, joka painaa vahvasti Hendersonin vaakakupissa ja syy siihen, miksi hän haluaisi jo ensi kaudeksi isompiin ympyröihin.

Chelsealla olisi tarjota Hendersonille hänen haluamansa rooli, kun taas De Gea vaikuttaa vakiinnuttaneen paikkansa ManUn ykkösvahtina, vaikka espanjalainen on viime vuosien aikana tehnyt jo lukuisia kammottavia mokia, joista viimeisin nähtiin perjantaina Tottenhamia vastaan.

Vaikka Henderson on Unitedin omia kasvatteja, kiehtoisi häntä varmasti pelaaminen Chelseassa, etenkin, jos toisena vaihtoehtona on Sheffield United tai ManUn kakkosvahdin rooli. Manchester Unitedin tulisikin nyt tehdä kaikkensa Hendersonin tyytyväisenä pitämiseksi. Jos United siinä epäonnistuu, saatetaan siirtoikkunan avauduttua nähdä yksi kaikkien aikojen suurimmista ryöstöistä.