Advertisement

Declan Rice pitkään jatkosopimukseen West Hamin kanssa

19-vuotias keskikenttäpelaaja Declan Rice on solminut West Ham Unitedin kanssa uuden viiden ja puolen vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Uusi sopimus kestää kesään 2024 asti. West Ham tiedotti asiasta tänään verkkosivuillaan.

Vain 17-vuotiaana West Hamin edustusjoukkueessa debytoinut Rice murtautui Valioliigaan toden teolla viime kaudella, kun hän pelasi 26 liigaottelussa kauden aikana. Silloin hän pelasi paljon myös puolustuksessa, mutta tällä kaudella Rice on pelannut kaikki 16 liigapeliään keskikentän pohjalla ja kerännyt paljon kehuja otteistaan.

”Olen erittäin iloinen, että olen saanut sopimuksen allekirjoitettua ja tulevaisuuteni on tässä seurassa vuoteen 2024 asti”, Rice riemuitsi West Hamin verkkosivuilla. ”Ei ollut epäilystäkään etteikö suunnitelma olisi aina ollut pysyä West Hamissa. Olen saanut tukea faneilta, muilta pelaajilta ja managerilta ja nyt kun olen sitoutunut seuraan, tämä hetki on hyvin erityinen ja olen todella onnellinen.”

Ricen tulevaisuus on kenties vieläkin suuremmissa seuroissa, mutta nyt hän näkee West Hamissa Manuel Pellegrinin alaisuudessa pelaamisen oivaksi kasvualustaksi itselleen.

”Olen nyt pelannut 50 peliä edustusjoukkueessa ja kehityn joka viikko oppiessani huippuluokan managerilta ja pelaajilta”, hän jatkoi. ”Olen edelleen nuori, joten lisävuodet ja kehittyminen täällä on parasta minulle nyt. Kun manageri, pelaajat ja kaikki muut tukevat minua, se oli oikea päätös.”

Rice on saanut yhden ison päätöksen tulevaisuudestaan tehtyä, mutta toinen on vielä edessä kenties lähitulevaisuudessa. Rice on syntyjään englantilainen, mutta irlantilaisten isovanhempiensa takia hän voi maajoukkuetasolla edustaa myös Irlantia, ja onkin pelannut maan paidassa kolme harjoitusottelua. Hän voi kuitenkin edelleen vaihtaa edustusoikeutensa Englantiin, jonka maajoukkueeseen nouseminen kehityksen jatkuessa vaikuttaa täysin mahdolliselta.