Advertisement
" "

Declan Rice pohtii edelleen Irlannin ja Englannin välillä

Maajoukkuevalinnat marraskuun otteluihin on julkistettu, mutta Irlannin joukkueesta puuttuu yhä yksi huomattava nimi. West Ham Unitedin 19-vuotias Declan Rice pohtii yhä, valitseeko aikuisten tasolla Irlannin vai Englannin maajoukkueen edustamisen.

Irlannin poikamaajoukkueet läpikäynyt Rice on pelannut tänä vuonna kolme harjoitusottelua Irlannin paidassa. Hän on kuitenkin syntynyt Lontoossa englantilaisille vanhemmille, joten hän pystyy edustamaan myös Englantia, koska harjoitusottelut eivät vielä lukitse hänen edustusoikeuttaan Irlannille.

Ricen hyvät otteet West Hamin keskikentän pohjalla tällä kaudella ovat herättäneet myös Englannin päävalmentajan Gareth Southgaten kiinnostuksen. Myös Irlannin valmentaja Martin O’Neill ymmärrettävästi haluaa suostutella Ricen pysymään puolellaan.

“Tämä ei todellakaan ole helppo päätös, vaan yksi vaikeimmista joita joudun tekemään urallani,” Rice totesi The Timesin mukaan. “Martin oli mahtava kun tuli vierailemaan luonani. Gareth on ollut myös loistava ja he molemmat ymmärtävät tilanteen, jossa olen. Sanoin, että tarvitsen vain hieman aikaa.”

Nuorukainen ei itse olisi uskonut, että joutuu urallaan näin vaikean päätöksen eteen.

“Minun täytyy tehdä oikea päätös, sellainen joka on hyväksi minulle ja perheelleni,” Rice jatkoi. “Olen 19-vuotias enkä koskaan uskonut, että olisin tilanteessa, jossa joudun tekemään näin hankalan päätöksen.”

Minkä maajoukkueen Rice päätyykään valitsemaan, hänet on sidottu edustamaan sitä loppu-uransa ajan. Irlannin paidassa hän olisi hyvin todennäköisesti tulevaisuudessa yksi isoimmista nimistä. Toisaalta jos taso riittää Englannin maajoukkueeseen, ovat menestysmahdollisuudet siellä huomattavasti suuremmat.