Advertisement

Diego Costa myöntää: “Loukkaantumistani hoidettiin hevosen istukalla ja sähköshokeilla”

Entinen Chelsea-hyökkääjä Diego Costa on palannut uransa henkilökohtaisesti karuimpiin hetkiin hiljattain haastattelussa. Costa avautui erityisesti Mestarien liigan finaalista 2014, jolloin hänen joukkueensa Atletico Madrid kohtasi arkkivihollisen, Real Madridin. Tuloksellisesti kausi oli sujunut hienosti niin Costalta kuin joukkueelta, mutta sensaatiomaisen Mestarien liiga -finaalin alla espanjalainen kärsi lihasvammoista. Luonnollisesti hän kuitenkin halusi palavasti kuntoon.

Niin palavasti, että hän käytti iskuun päästäkseen menetelmiä, jotka eivät varsinaisesti nauti lääketieteen luottamusta. Hoitoon käytettiin nimittäin hevosen istukkaa ja sähköshokkeja. Niistä huhuttiin jo tuolloin, ja Valioliiga-pelaajat olivat jo vuosia aikaisemmin käyneet mystisen serbialaisen ihmeparantajan luona, joka “paransi” pelaajia hevosen istukasta tulevalla nesteellä.

“Sitä on sanottu valheeksi, mutta se tapahtui. Lääkäri tupakoi samalla, kun antoi minulle sähköshokkeja. Kivuliaat hoidot kestivät muutaman tunnin kerrallaan”, Costa kertoo nyt. Sinänsä hoito kuitenkin “toimi”, sillä siitä aiheutui niin paljon kipua, että alkuperäinen kipu ei enää tuntunut. Oikeaa apua ei kuitenkaan hevosen istukka tuonut, sillä Costa pelasi finaalia vain kymmenisen minuuttia ennen kuin hänet otettiin vaihtoon.


“Tunsin kipuja juuri ennen ottelun alkua. Yritin kestää sitä, mutta en pystynyt. Olisi pitänyt mieluummin antaa joukkuekavereille mahdollisuus ja olla penkillä”, hyökkääjä myöntää.

Tuon kauden jälkeen hän siirtyikin Chelseaan, jossa teki 52 maalia 89 ottelussa. Vuonna 2018 hän palasi Atletico Madridiin toisen kerran.