Advertisement

Diego Maradonan mielestä Jose Mourinho on Pep Guardiolaa parempi valmentaja

Manchester Cityn manageria Pep Guardiolaa pidetään yleisesti yhtenä maailman parhaista valmentajista, ellei sitten kaikkein parhaimpana. Manchester Unitedin manageria Jose Mourinhoa pidettiin puolestaan maailman ylivertaisena valmentajana vielä 10 vuotta sitten. Sittemmin portugalilaisen status on alkanut hiljalleen laskea ja moni pitää Mourinhoa tällä hetkellä korkeintaan keskinkertaisena valmentajana.

Diego Maradona kertoo espanjalaiselle Marcalle oman näkemyksensä Mourinhosta. Argentiinalainen on sitä mieltä, että Mourinho on ilman muuta edelleen maailman paras valmentaja.

“Minun silmissäni Mou on paras. Annan Pepille kunnian Johan Cruyffin hänelle antaman opin hyödyntämisestä”, Maradona kertoi lehden haastattelussa.

“Olen sanonut tämän usein, ettei tiki-taka ole Guardiolan keksintö. Sen teki ‘flaco’ Cruyff. Tällä hetkellä Pep voi valita kenet tahansa pelaajan hän haluaa. Se tekee tiki-takasta helpompaa.”

Luonnollisesti Maradonan väite on provosoiva, muttei aivan vailla totuutta. Guardiolalla on käytössään täysin rajattomat resurssit, mutta toki hän on erinomainen valmentaja. Siitä on hyvänä esimerkkinä esimerkiksi Raheem Sterlingin kehittyminen. Toisaalta Guardiola ei ole onnistunut tuomaan valmentamilleen seuroille Mestarien liigan voittoa Barcelonasta lähdön jälkeen. Sen sijaan siitä, olisiko Mourinho rajattomillakaan resursseilla Guardiolaa parempi, voidaan olla montaa mieltä. Maradona ainakin uskoo tähän.

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom