Draamaa Mestarien liigassa! – Liverpool ja Spurs jatkopeleihin

Mestarien liiga tarjosi tiistaina aivan mielettömiä otteluita ja draaman kaaria. Liverpool ja Napoli taistelivat jatkopaikasta Anfieldin hornan kattilassa, Spurs puolestaan taisteli B-lohkon kakkossijasta yhdessä Interin kanssa.

Liverpoolin ja Napolin välisestä ottelusta kehkeytyi juuri niin huikea ottelu kuin ennakkoon moni osasi odottaa.

Liverpool aloitti ottelun todella vahvasti ja sai kotiyleisöstä heti alkuminuuteista lähtien 12. kenttäpelaajan. Kotijoukkueen prässi korkealta tuotti vaikeuksia Napolin puolustukselle ja vierailijoilla oli todella hankalaa päästä omalta kenttäpuoliskoltaan pois.

Ottelun 34. peliminuutilla nähtiin ottelun voittomaali, joka samalla ratkaisi jatkopaikan Liverpoolille. Mohamed Salahin laukaus pienestä kulmasta yllätti Napoli-vahti David Ospinan, joka lähti ennakoimaan syöttöä tilanteessa.

Toisella puoliajalla Liverpool jatkoi hallitsevampana osapuolena, mutta lisämaaleja se ei onnistunut tekemään, vaikka etenkin Sadio Manelle siunaantui lukuisia loistavia maalipaikkoja. Puoliajan paras paikka avautui ottelun lisäajalla Napolin vaihtopelaaja Arkadiusz Milikille, jonka laukauksen lähietäisyydeltä Liverpool-vahti Alisson torjui fantastisella reaktiotorjunnalla. Torjunta oli jatkopaikan arvoinen, joten koko Liverpoolin joukkue jäi brassivahdille pullakahvit velkaa.

Spurs kohtasi Camp Noulla Barcelonan. Pelin henki oli selvä – Tottenham tarvitsi vähintään saman pistemäärän ottelusta kuin Inter saa PSV:tä vastaan.

Spursin niskaan valahti kylmää vettä jo 7. peliminuutin kohdalla, kun Ousmane Dembelen huikea soolomaali siirsi Barcelonan ottelussa 1-0 -johtoon. Vain hetkeä myöhemmin PSV siirtyi Interiä vastaan yllätysjohtoon Hirving Lozanon maalilla, joten Spurs tarrasi uudestaan kiinni jatkopaikkaan.

Otteluissa edettiin pitkään ilman maaleja, kunnes viimeisillä 20-minuuttisilla alkoi tapahtua.

Interin tähtihyökkääjä Mauro Icardi tasoitti Milanossa pelatun ottelun 1-1 -lukemiin, joten Spursin oli pakko onnistua omassa ottelussaan maalinteossa. Camp Noulla Spurs painoi päälle kuin yleinen syyttäjä, ja sai lopulta palkinnon. Viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua brasilialaislaituri Lucas sai maalin eteen nappisyötön Harry Kanelta eikä jättänyt sitä käyttämättä, 1-1.

Kummassakaan ottelussa ei enempää maaleja enää nähty, joten Spurs teki lähes mahdottomasta mahdollisen noustuaan jatkopeleihin kuilun partaalta – ja vielä todella moneen otteeseen lohkovaiheen aikana.

Tiistain Mestarien liigan otteluiden tulokset:

Galatasaray-FC Porto 2-3 (G: Feghouli, Derdiyok FCP: Felipe, Marega, Sergio Oliveira)

Schalke-Lokomotiv Moskova 1-0 (Schopf)

Barcelona-Tottenham 1-1 (B: Dembele T: Lucas)

Club Brugge-Atletico Madrid 0-0

Crvena zvezda-PSG 1-4 (Cz: Gobeljic P: Cavani, Neymar, Marquinhos, Mbappe)

Inter-PSV 1-1 (I: Icardi P: Lozano)

Liverpool-Napoli 1-0 (Salah)

Monaco-Dortmund 0-2 (Guerreiro x2)