Advertisement

Eddie Howe kehuu Paul Clementin Swanseaa

Bournemouth kohtaa Swansean lauantai-illan Valioliigakamppailussa. Jaossa ovat tärkeät pisteet säilymiskamppailun kannalta, vaikka molemmat ovat putoamisviivan paremmalla puolella. Bournemouth on sarjassa 14. sijalla 30 pisteellä. Swansea majailee kaksi sijaa alempana 27 pisteellä. Matkaa putoajan paikalle on Bournemouthilla kuusi ja Swansealla kolme pistettä.

Bournemouthin manageri Eddie Howe odottaa vaikeaa kotiottelua otteitaan kohentanutta Swanseaa vastaan. Howe kehui ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessa kesken kauden Swansean peräsimeen tulleen Paul Clementin aikaansaamaa muutosta.

”Ei ole pitkä aika, kun pelasimme heitä vastaan viimeksi, mutta Swansea on nyt hyvin erilainen joukkue.”


”Heillä on samat yksilöt, mutta he ovat ryhmittäytyneet eri lailla. Swansea on tiivis, organisoitu ja vaikeasti voitettava, kuten tulokset ovat osoittaneet.

Howe varoittaa myös vierasjoukkueen hyökkäyspään ykköstähdistä Fernando Llorentesta ja Gylfi Sigurdssonista. Kaksikko on ollut viime kierroksilla kovassa vireessä ja tehnyt valtaosan Swansean maaleista kauden aikana. Llorentella on kasassa 11 ja Sigurdssonilla 8 osumaa.

”Llorentella on menossa hyvä kausi, ja Sigurdsson tekee itse ja syöttää maaleja. Olen aina pitänyt heitä hyvänä ryhmänä, joka voi pelata hyvin tässä liigassa.

Myös Bournemouth esiintyi viime viikolla rohkaisevasti, kun joukkue kaatoi West Hamin 3-2-lukemin. Sankariksi nousi Joshua King, joka viimeisteli hattutempun. King ja hänen kärkiparinaan pelannut Benik Afobe vakuuttivat Howen.

”Heidän esityksensä miellytti minua viime viikolla. King sai kehut hattutempun myötä, mutta Afobe pelasi avainroolissa ja oli fyysinen testi West Hamin puolustuslinjalle. Hän oli jatkuva uhka vastustajalle läpi pelin.”