Advertisement

Eddie Howe nauttii positiivisesta ongelmasta

Bournemouthilla on takanaan menestyksekkäät seitsemän päivää. Ensin joukkue voitti viime viikon lauantaina Valioliigassa Stoke Cityn vieraissa lukemin 2-1. Sitten kaatui tiistaina liigacupin ottelussa Middlesbrough kotona lukemin 3-1.

Tulokset ja suoritukset sinällään olivat jo hyviä. Paremmaksi niistä tekee se fakta, että manageri Eddie Howe teki otteluiden välillä avauskokoonpanoonsa peräti seitsemän muutosta. Howella on käytössään laaja rintama tasaisen laadukkaita pelaajia. Se vaikeuttaa hänen päätöksiään joukkuetta valittaessa, mutta on sen tyypin ongelma, jonka Howe ottaa vastaan ilolla.

“Olen aina ajatellut, että meillä on vahva joukkue tällä kaudella, ja sen näki tällä viikolla. Meillä on hyvin tasaisen vahva joukkue, enkä usko että meillä on ilmiselvää avauskokoonpanoa tällä hetkellä”, Howe kommentoi Sky Sportsin mukaan. “Meillä on paljon hyviä pelaajia jotka, pelatessaan hyvin, antavat minulle useita valinnan vaikeuksia. Ja toivottavasti sama jatkuu läpi kauden koska se on sellainen haaste jonka haluan – että jokainen pelaa täyden potentiaalinsa mukaan.”


Sarjataulukossa näkyy kuitenkin hieman se, että Bournemouthin laajasta, tasaisesta rintamasta puuttuvat otteluita ratkomaan pystyvät tähtipelaajat. Pelit ovat pysyneet tasaisina, mutta päättyneet turhan usein tappioon. Bournemouth on sarjataulukossa tällä hetkellä toiseksi viimeisenä, mutta paremmalla maalierolla kuin kolme lähintä joukkuetta heidän edellään. Howen mukaan Valioliiga on kuitenkin muuttunut niin, että laajasta ja monipuolisesta materiaalista tulee olemaan hyötyä.

“Liiga on erilainen tänä vuonna. Taktisesti kohtaat erilaisia ongelmia ja tarvitset joustavuutta muuttaa systeemiä. Ne päivät ovat ohi kun saatoit vain valita saman avauskokoonpanon joka viikko. Mestaruussarjassa, 46 pelissä, pelasimme samalla avauskokoonpanolla lähes joka pelin. Meillä oli 15-16 pelaajan ydinryhmä, mutta Valioliiga vaatii erilaisia asioita.”