Advertisement

Edinson Cavani pelasi loisto-ottelun – ja joutui heti perään keskelle rasismikohua

Pitkän PSG-taipaleen jälkeen täksi kaudeksi Manchester Unitediin ilmaisella siirrolla siirtyneellä Edinson Cavanilla oli vauhdikas sunnuntai.

Ensin hän johdatti ManUn voittoon Southamptonista trillerimäisen takaa-ajon jälkeen. Cavani tuli kentälle toisen jakson alkajaisiksi Greenwoodin tilalle ja taikoi hatustaan kaksi maalia sekä syötti yhden.

Vain tunteja myöhemmin hän joutui kuitenkin keskelle ikävämpää kohua. Ironista kyllä se vieläpä liittyi urotekoihin kentällä, sillä pahennusta herättänyt kommentti oli vastaus sosiaalisen median kuvapalvelu Instagramissa tulleeseen onnitteluun, josta Cavani kiitti käyttämällä termiä negrito (suom. musta).

Kaikki osannevat yhdistää sen myös erääseen toiseen sanaan.

United otti heti kantaa aiheeseen. Se kertoi ottaneensa pikaisen yhteyden Cavaniin ja kertoneensa tälle, että Isossa-Britanniassa tuollaiset termit ovat ehkä erilaisessa asemassa kuin Etelä-Amerikassa, josta pelaaja on kotoisin. Pelaaja poisti viestin pian.

Skyn tietojen mukaan FA harkitsee asian viemistä kurinpitomenettelyyn. Vaikka FA ei ole kommentoinut asiaa, olisi se sikäli loogista, että kun niin ikään uruguaylainen Luis Suárez kutsui Patrice Evraa negroksi 2011, mätkäistiin hänelle mittavat sanktiot: kahdeksan pelin panna ja 40 000 punnan sakot. FA:n täksi kaudeksi päivitetyn ohjeiston mukaan rasistisen kielenkäytön tulisi tietää vähintään kolmen ottelun pelikieltoa.

Aivan suoraan tapauksia tuskin voidaan verrata, sillä asiayhteydestä voi ehkä päätellä, että termiä ei ollut tarkoitettu loukkaavaksi. Tämän päivän ilmapiirissä asioihin kuitenkin puututaan herkästi, mikä on periaatteessa tärkeä asia.

Mitä mieltä sinä olet tapauksesta? Ota kantaa Vaihtopenkki.comin Facebookissa tai Instagramissa!