Advertisement

Egyptin päävalmentaja toivoo Salahia Olympialaisiin: “Emme voi pakottaa häntä osallistumaan”

Kuva: TT, Xinhua

Egyptin olympiajoukkueen päävalmentaja Shawky Gharib on kertonut, että Mohamed Salahin mahdollinen osallistuminen Tokion olympialaisiin tulee olemaan Salahin ja hänen seurajoukkueensa välinen päätös.

Spekulaatiot Salahin osallistumisesta olympialaisiin saivat tuulta alleen tällä viikolla, kun tähtihyökkääjä nimettiin Egyptin alustavaan 50 pelaajan luetteloon. Gharib kuitenkin kertoo, että he eivät voi pakottaa pelaajaa osallistumaan kisoihin.


“Salahin osallistuminen Tokion olympialaisiin on päätös, jonka tekevät vain hän itse, hänen seurajoukkueensa ja heidän manageri Jurgen Klopp“, Gharib sanoi.

“Emme voi pakottaa Salahia osallistumaan kisoihin, koska FIFA:n määräykset eivät pakota häntä osallistumaan.”

Olympiaturnaus pelataan alle 23-vuotiaiden joukkueilla, mutta jokaisessa joukkueessa saa olla kolme yli-ikäistä pelaajaa. FIFA:n sääntöjen mukaan seurajoukkueilla ei ole velvollisuutta vapauttaa yli-ikäisiä pelaajia kisoihin.

Olympialaisten jalkapalloturnaus alkaa 22. heinäkuuta ja loppuu 8. elokuuta. Mikäli Salah osallistuu kisoihin, tulee hän olemaan sivussa ainakin Valioliigakauden 2020-21 avauskierrokselta.