Ei mikään yhden ottelun ihme! – Norjalainen hyökkääjälupaus takoi kesällä yhdeksän maalia nuorten MM-kisoissa, tekee nyt tuhojaan Mestarien liigassa

Kuva: TT, Kerstin Joensson

Norjalaishyökkääjä Erling Braut Håland oli monelle täysin tuntematon nimi vielä ennen touko-kesäkuussa pelattuja alle 20-vuotiaiden MM-kisoja.

19-vuotias Håland täräytti itsensä koko jalkapallomaailman tietoisuuteen yhdessä ottelussa. Toukokuun 30. päivä Norja kohtasi alkulohkon päätösottelussa Hondurasin. Norjan oli voitettava ottelu suurinumeroisesti pitääkseen jatkohaaveet yllä. Kukaan tuskin osasi kuitenkaan odottaa mitä tuleman piti. Norja voitti ottelun peräti 12-0 ja toisen polven jalkapalloilija Håland iski ottelussa yhdeksän maalia.

Kyseisen ottelun jälkeen Håland on ollut hirmuisessa vireessä.

Seurajoukkuetasolla itävaltalaista Salzburgia edustava norjalaishyökkääjä on iskenyt alkukauden kahdeksassa ottelussa hurjat 14 maalia.

Tiistaina Håland debytoi Mestarien liigassa, kun Salzburg kohtasi belgialaisseura Genkin.

Ottelua oli ehditty pelata hieman reilu minuutti, kun norjalaislupaus täräytti uransa ensimmäisen chämppärimaalin. Vielä ennen puoliaikaa Håland osui kahdesti ja hattutemppu oli valmis.

Hålandin isä Alf Inge Håland edusti pelaajaurallaan mm. Manchester Cityä. Hänet muistetaan parhaiten tulisista yhteenotoista Roy Keanen kanssa.

Luo oma veto Mestarien liigasta tai Eurooppa-liigasta – saat 10 euron ilmaisen livevedon.