Advertisement

EM-kisojen arvontakorit selvillä – Suomi nousi hienosti kolmoskoriin

Nations League päättyi eilen ja Huuhkajat suoriutuivat alkulohkostaan erinomaisesti. Vaikka kaksi viimeistä ottelua päättyi maajoukkueen tappioihin, Suomi voitti oman lohkonsa. Huuhkajat etenivät Nations Leaguen pudotuspeleihin, joka tarkoittaa jatkokarsintapaikkaa EM-kisoja ajatellen. Playoff-vaihe käynnistyy maaliskuussa 2020, kun varsinaiset EM-karsinnat ovat ohi. Suomi kohtaa ensin yksiosaisissa välierissä joko Norjan, Skotlannin tai Serbian. Mikäli Suomi voittaa ottelunsa, on edessä yksiosainen finaali, jossa vastaan tulee toinen joukkue samasta kolmikosta. Finaalin voittajalle on palkinnoksi tarjolla paikka EM-kisoihin, mikäli se ei ole saanut paikkaa varsinaisista karsinnoista.

EM-karsinnat alkavat puolestaan ensi keväänä. Karsintalohkot arvotaan joulukuun toinen päivä ja Suomi nousi loistavasti menneen Nations Leaguen ansiosta kolmoskoriin. Tämä ei automaattisesti tarkoita helpompaa karsintalohkoa, mutta aiemmissa karsinnoissa Suomi on ollut korissa neljä. Tämä on taas tuonut Suomen lohkoon kolme erittäin kovaa maata.

Ykköskorista löytyvät Portugali, Sveitsi, Hollanti, Englanti, Belgia, Ranska, Espanja, Italia, Kroatia sekä Puola.

Heikon Nations Leaguen myötä Saksa putosi arvontakoriin kaksi ja heidän lisäkseen korista löytyvät Islanti, Bosnia ja Hertsegovina, Ukraina, Tanska, Venäjä, Itävalta, Wales, Tshekki sekä Ruotsi.

Kolmoskorissa Suomen lisäksi ovat Norja, Serbia, Skotlanti, Slovakia, Turkki, Irlanti, Pohjois-Irlanti, Bulgaria sekä Israel.

Neloskoriin jäivät Suomelle Nations Leaguesta tutut Viro, Kreikka sekä Unkari. Näiden lisäksi korissa ovat Romania, Albania, Montenegro, Kypros, Slovenia, Liettua sekä Georgia.

Vitoskorista löytyvät Makedonia, Kosovo, Valko-Venäjä, Luxemburg, Armenia, Azerbaidzan, Kazakstan, Moldova, Gibraltar ja Färsaaret.

Viimeisestä eli kuudennesta korista löytyvät Lichtenstein, Andorra, Malta ja San Marino sekä Huuhkajien ex-valmentajan Mixu Paatelaisen valmentama Latvia.

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom