Advertisement

Emery kertoo Arsenalin tavoitteista – “Haluamme kehittyä”

Arsenalin päävalmentaja Unai Emery saapui seuraan Arsene Wengerin 22 vuotta kestäneen valtakauden jälkeen. Emery sai työstettäväkseen Wengerin rakentaman rungon, johon hän toi viisi mielenkiintoista vahvistusta. Emeryn aikaansaannoksia odotetaan Arsenalissa mielenkiinnolla. On hyvin jännittävää katsoa, millä tavalla joukkue lähtee kauden otteluihin ja etenkin vierasotteluihin, jotka olivat Wengerin kahtena viimeisenä kaudella hyvin hankalia joukkueelle.

Emeryllä itsellään on luonnollisesti selvillä ne tavoitteet, joita hän lähtee valmentajana tavoittelemaan seurassa.

“On selvää, että tähtäämme joukkueen kanssa mestaruuteen ja pelata pokaaleista. Minä haluan kuitenkin nauttia tavasta, jolla sen teemme”, Emery kertoi lehdistötilaisuudessa.

“Haluan pelaajien ja kannattajien tuntevan tämän yhdessä. Haluan heidän myös nauttivan jokaisesta ottelusta ja jokaisesta hetkestä stadionilla. Tällä tavoin joukkue siirtää intohimoaan kannattajille.”

Viime kauden jälkeen tämän kauden tavoite on selvä.

“Menestystä on kehittyä. Kasvaa. Rakentaa joukkue, joka on persoonallinen ja sitten haluan voittaa. Haluan voittaa joukkueen persoonallisuuden kautta, nauttien kannattajiemme kanssa. Haluamme joukkueen olevan intohimoinen, taidokas, organisoitu ja tällä tavalla olemme lähellä voittoa tulevaisuudessa.”

Arsenal saa hetki kauden alussa erittäin haastavat vastustajat. Se kohtaa ensimmäisellä kierroksella huomenna sunnuntaina hallitsevan mestarin Manchester Cityn kotikentällään Emiratesilla. Viikkoa myöhemmin se matkaa Chelsean vieraaksi Stamford Bridgelle.

Mikäli joukkue saa kaudelle näiden pelien myötä hyvän alun, se lupaa hyvää jatkon kannalta. Emeryn aika seurassa on toistaiseksi ollut hyvin lyhyt, mutta muutos viime kauteen on jo nyt nähtävissä tavassa, jolla joukkue on pelannut harjoitusotteluissa. Miten hyvin se kantaa hallitsevaa mestaria vastaan, tullaan näkemään sunnuntaina.

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom