Advertisement

Emery kritisoi Özilin asennetta ja sitoutumista – ”Hänen pitää olla itsekriittisempi”

Arsenalin ex-manageri Unai Emery avasi The Guardianille aikaansa Arsenalissa. Espanjalaisluotsi sai kenkää seuran peräsimestä viime marraskuussa, kun Arsenalin kauden aloitus oli huonoin lähes kolmeenkymmeneen vuoteen. Freddie Ljungberg korvasi Emeryn väliaikaismanagerina ennen Mikel Artetan astumista seuran vakituiseksi manageriksi.

Emery paljasti haastattelussa halunneensa hankkia Wilfried Zahan Nicolas Pepen sijaan sekä asioita Mesut Özilin ja hänen suhteeseensa liittyen. Emeryn mukaan Özilin asenteessa ja sitoutumisessa oli paljon petrattavaa, mutta hän pyrki aina olemaan positiivinen saksalaistähteä kohtaan.

”Puhuin paljon Özilin kanssa. Hänen pitää olla itsekriittisempi, analysoida asennettaan ja sitoutumistaan.”


“Yritin kaikkeni auttaakseni Öziliä. Urani aikana kaikki lahjakkaat pelaajat ovat päässeet parhaalle mahdolliselle suoritustasolle kanssani. Pyrin olemaan aina positiivinen ja halusin hänen pelaavan sekä osallistuvan peliin.”

”Harjoituskauden aikana kerroin haluavani auttaa hänet (Özilin) löytämään parhaan mahdollisen vireen. Halusin osallistumisen tason ja sitoutumisen olevan korkealla tasolla pukukopissa. Arvostin häntä ja ajattelin, että hän auttaisi minua tavoitteessani.”

”Hän olisi voinut olla joukkueen kapteeni, mutta muut pelaajat eivät halunneet sitä. Se ei ollut minun päätettävänäni, vaan pelaajat tekivät päätöksen. Kapteenit ovat niitä, jotka puolustavat seuraansa, valmentajaansa ja joukkuekavereitaan.”

Median välityksellä Emeryn ja Özilin suhteen kuvattiin olevan myrskyinen. Özil esiintyi lopulta vain yhdessä kymmenestä ottelusta Valioliigassa Emeryn alaisuudessa tällä kaudella.