Advertisement

Emery potkuhuhujen kohteena – Arsenalin johtokunnan väitetään antaneen neljä peliä aikaa ennen lopullista päätöstä

Kuva: TT, Paul Marriott

Unai Emeryn irtisanomisspekulaatiot voimistuivat 2-2 Southampton-kotitasapelin jälkimainingeissa. Muutenkin Arsenalin heikot otteet lähiaikoina ovat kirvoittaneet epäilyksiä Emeryn kyvystä johdattaa joukkonsa menestyksen tielle.

Express.co-sivuston mukaan Arsenalin johtoryhmä kokoontui maajoukkuetauolla pähkäilemään tilannetta ja päätyivät siihen lopputulokseen, että Emeryn tulevaisuuden määrittää neljä seuraavaa Valioliigaottelua. Ensimmäinen neljästä ei päättynyt tasapelin johdosta hyvin, mutta Emeryllä on aikaa korjata tilanne tulevissa peleissä Norwichia, Brightonia ja West Hamia vastaan.


Emery kommentoi Soton-ottelun jälkeen medialle olevansa huolissaan pelaajien ja kannattajien välisen kommunikaation puutteesta.

”Ymmärrän täysin kannattajia. He ovat turhautuneita, pettyneitä ja vihaisia, mutta niin ovat pelaajatkin.”

”Minun työni on analysoida tilannetta ja löytää ratkaisuja ongelmien selvittämiseksi. Tärkeintä olisi, että saisimme voittoja kotona ja sitä kautta saada tuloksia myös vieraskentällä.”

Arsenalin johtoryhmä on toistaiseksi vakuuttunut, että Emery pystyy kääntämään huippuseuran kurssin. Kuitenkin seuraavien neljän ottelun epäonnistuttua, managerinvaihdos saattaa olla lähellä.

Potentiaalisimmiksi korvaajaehdokkaiksi Express.co-sivusto ja vedonlyöntiyhtiöt ovat määrittäneet Massimiliano Allegrin, Mikel Artetan sekä Rafael Benitezin, joka on ollut vahvasti linkitettynä myös West Hamissa Pellegrinin korvaajaksi. Näistä kolmesta todennäköisimpänä korvaajana pidetään italialaista Allegria, jolla on kokemusta Milanin ja Juventuksen peräsimestä.