Advertisement

Emiliano Martinez tunteikkaana FA Cup -finaalin alla – ei kuitenkaan lähde nöyristelemään Wembleylle

Arsenal ja Chelsea kohtaavat huomenna FA Cupin finaalissa Wembleyn valoissa. Finaalin lähtökohdat ovat kaiken kaikkiaan mielenkiintoiset. Mikel Arteta ja Frank Lampard ovat ensimmäistä kertaa manageriuriensa aikana Cup-finaalissa ja koronaviruksen takia ottelu pelataan aikaisempiin finaaleihin verraten poikkeuksellisesti ilman katsojia.

Asetelman ansiosta asiantuntijoiden arviot voittajasta ja tuloksesta ovat olleet kirjavia. Pelaajina FA Cup -pystiä nostaneet managerit antavat varmasti kaikkensa, jotta heidän CV:nsä saisivat komeaa täytettä. Managerien lisäksi myös Arsenal-vahti Emiliano Martinez on ensikertalaisena isossa roolissa, isossa ottelussa. Martinez paljastikin finaalin merkitsevän hänelle henkilökohtaisesti paljon. Hän aikoo mennä kentälle itseluottamusta puhkuen.

”Loppuvihellys välierässä oli tunteikas hetki minulle. Ei siksi, että voitimme Cityn, vaan enemmänkin sen takia, kuinka paljon olen taistellut sen eteen, että pääsen pelaamaan finaaliin seurassa, jota rakastan.”

”Tulostani seuraan on jo kymmenen vuotta ja loppuvihellyksen aikaan kaikki se, mitä on seurassa kokenut, pyörii päässäsi. Olisi hienoa, jos voisi jakaa finaalikokemuksen fanien ja perheen kanssa.”

”Toivoisin, että koko perheeni olisi katsomassa finaalia. Kuten olen aikaisemmin sanonut, tulen köyhistä oloista. Perheelleni olisi uskomatonta, jos he näkisivät minut voittamassa finaalin ja vastaanottamassa mitalin 90 000 ihmisen edessä.”

”Tulen olemaan ylpeä itsestäni ja nauttimaan finaalista. Menen Wembleylle nokka pystyssä. En aio ikinä esiintyä ylimielisesti, mutta sinulla täytyy olla täysi luottamus itseesi.”

Saksalaisvahti Bernd Lenon loukkaannuttua Martinez on saanut reilusti vastuuta Arsenalin maalinsuulla ja argentiinalaisveskari onkin yllättänyt kaikki positiivisesti peliesityksillään. Artetalla on siis yksi huoli vähemmän finaalia ajatellen, kun maalivahtipuoli on kunnossa.

Arsenalin ja Chelsean välinen kamppailu alkaa Suomen aikaa kello 19.30!