Advertisement

Englannin kenttien vuoden pelaajan ja nuoren pelaajan ehdokkaat selvillä

Englannin ammattijalkapalloilijoiden yhdistyksen PFA:n ehdokkaat vuoden pelaajaksi sekä vuoden nuoreksi pelaajaksi on julkistettu. Vuoden pelaajan palkintoa pidetään yleisesti pelaajien keskuudessa kaikkein arvokkaimpana, sillä palkinnosta äänestävät kanssapelaajat.

Vuoden pelaajaksi ehdolla ovat Manchester Cityn kolmikko Raheem Sterling, Sergio Agüero ja Bernardo Silva, Liverpoolin kaksikko Virgil van Dijk ja Sadio Mané sekä Chelsean Eden Hazard. Viime vuoden voittaja Mohamed Salah ei siis päässyt tällä kertaa ehdolle jaetusta maalipörssin kärkisijasta huolimatta.

Ehdokkaista tehokkain tällä kaudella on ollut Eden Hazard, joka on kerännyt 16 maalia sekä 12 maalisyöttöä. Myös Sergio Agüero (19 maalia, seitsemän maalisyöttöä) ja Raheem Sterling (17 maalia, yhdeksän maalisyöttöä) miehittävät kärkisijoja. Sadio Mané on ollut maalin edessä vaarallinen 18 täysosumallaan, mutta on onnistunut saalistamaan vain yhden maalisyötön.

Virgil van Dijk on ollut selkeästi vähintäänkin Englannin kenttien paras puolustaja ja häntä pidetään erinomaisena ehdokkaana voittamaan koko palkinto. Hän onkin ainoa ehdolla oleva puolustuspään pelaaja.

Nuoren pelaajan palkinnosta kilvoittelevat Liverpoolin Trent Alexander-Arnold, Bournemouthin David Brooks, West Hamin Declan Rice, Manchester Unitedin Marcus Rashford sekä myös vuoden pelaajassa ehdolla olevat Bernardo Silva ja Raheem Sterling.

Tuon faktan huomioon ottaen Sterlingillä ja Silvalla voisi katsoa olevan parhaat mahdollisuudet voittaa palkinto. Myös muu nelikko on viimeistään tällä kaudella noussut kuitenkin Valioliigan eliittiin. Neljä englantilaista pelaajaa ovat nousseet kaikki jo maan miesten maajoukkueeseenkin. Myös Brooks edusti nuorisomaajoukkueessa Englantia, mutta on vaihtanut Walesin maajoukkueeseen, jossa hän on yksi runkopelaajista.

Palkinnot jaetaan vuosittaisessa palkintogaalassa ensi viikon sunnuntaina 28. huhtikuuta.