Advertisement

Englannin Liigacupissa nähtiin megayllätys! Alasarjajengi lähetti Tottenhamin laulukuoroon

Kuva: TT, Joe Giddens

Englannin Liigacupissa nähtiin tiistai-iltana megayllätys, kun neljännen sarjatason [Kakkosliiga] Colchester lähetti laulukuoroon Valioliigajätti Tottenhamin.

Colchester Community Stadiumilla pelatussa ottelussa Tottenham hallitsi kenttätapahtumia suvereenisti koko 90. peliminuutin ajan, mutta ei onnistunut murtamaan kotijoukkueen bussia. Tottenham piti palloa 75-prosenttisesti, kirjautti tilastoihin 20 maalintekoyritystä eikä Spurs-vahti Paulo Gazzaniga joutunut työllistetyksi kertaakaan varsinaisen peliajan aikana. Tästäkin huolimatta Colchester eteni jatkoon.

Liigacupissa ei pelata jatkoaikaa, joten ottelun päättyessä maalittomaan tasapeliin, oli edessä suoraan rangaistuspotkut. Tottenhamin Christian Eriksen epäonnistui ensimmäisenä laukojana, Colchesterin Jevani Brown tasoitti puntit epäonnistustuttuaan kolmantena ja ottelun ratkaisu nähtiin viidennessä parissa, kun Lucas Moura ei onnistunut maalinteossa ja kotiyleisö pääsi juhlimaan sensaatiomaista voittoa.

Englannin Kakkosliigan keskikastiin kuuluvan Colchesterin cup-taival on ollut tähän mennessä varsin komea, sillä edellisellä kierroksella joukkue kaatoi niin ikään Valioliigassa pelaavan Crystal Palacen.

Englannin Liigacupin kolmannen kierroksen tulokset tiistailta:

Colchester-Tottenham 0-0 (4-3rp.)

Crawley-Stoke 1-1 (5-3rp.)

Luton-Leicester 0-4

Portsmouth-Southampton 0-4

Preston-Manchester City 0-3

Sheffield Wednesday-Everton 0-2

Watford-Swansea 2-1

Arsenal-Nottingham 5-0