Englannin Liigacupissa nähtiin uskomaton maali-iloittelu – Liverpool pudotti Arsenalin jatkosta kymmenen maalin trillerissä

Kuva: TT, Jon Super

Liverpool selvitti tiensä Englannin Liigacupin kahdeksan parhaan joukkoon kaatamalla Arsenalin Anfieldilla pelatussa ottelussa rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Ottelun varsinainen peliaika päättyi huiman maali-iloittelun jälkeen 5-5 -lukemiin.

Molemmat joukkueet lepuuttivat ottelussa runsaasti avainpelaajiaan ja etenkin Liverpoolin kokoonpano oli täysin reservipitoinen.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti heti ottelun alusta asti ja avauspuoliajalla nähtiinkin jo peräti viisi maalia.

Liverpool siirtyi ottelussa johtoon jo kuudennella peliminuutilla, kun Shkodran Mustafi ohjasi epäonnekseen pallon omaan maaliin. Arsenal nousi parinkymmenen minuutin pelin jälkeen tasoihin Lucas Torreiran maalilla ja nuori brassihyökkääjä Martinelli teki Tykkimiesten kaksi seuraavaa maalia. Pari minuuttia ennen taukovihellystä James Milner pääsi kaventamaan pelin 2-3 -lukemiin rangaistuspotkusta.

Toisella puoliajalla nähtiin niin ikään viisi maalia. Ensimmäisestä maalista vastasi Arsenalin Ainsley Maitland-Niles, joka tuplasi vierasjoukkueen johdon 54. peliminuutilla Mesut Özilin nappisyötöstä. Arsenalin kahden maalin johto suli kuitenkin alle kymmenessä minuutissa, kun ensin Alex Oxlade-Chamberlain kavensi pelin vapaapotkusta ja vain hetkeä myöhemmin Divock Origi osui maalipuiden väliin.

Kun 70. peliminuuttia oli pelattu, Arsenal siirtyi jälleen johtoon. Joseph Willock kuljetti aikansa, kunnes vapautti vastustamattoman laukauksen lähes 30 metristä ohi Liverpool-vahti Caoimhin Kelleherin.

Arsenal oli jo matkalla puolivälieriin, mutta toisin kävi. Ottelun neljännellä lisäminuutilla Divock Origi huudatti kotiyleisöä tuomalla isännät tasoihin upealla maalillaan.

Liigacupissa ei jatkoaikaa pelata, joten edessä oli rangaistuspotkukilpailu. Liverpoolin kaikki viisi laukojaa onnistuivat, ja kun Arsenalin Dani Ceballos ainoana laukojana epäonnistui, jatkaa Liverpool kilpailussa kahdeksan parhaan joukkoon.