Advertisement

Englannin maajoukkue syyskuun otteluihin valittu

Englannin maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate on valinnut 23 pelaajan kokoisen miehistönsä syyskuun maaotteluihin. Englanti kohtaa ensin lauantaina 8. syyskuuta uuden Kansojen liigan avausottelussaan Espanjan ja kolme päivää tuon jälkeen harjoitusottelussa Sveitsin.

Southgate teki yhteensä viisi muutosta miehistöön, joka oli hänen mukanaan kesän MM-kisoissa Venäjällä. Poissa ovat maajoukkueuransa lopettaneiden Gary Cahillin ja Jamie Vardyn sekä loukkaantuneena olevan maalivahti Nick Popen lisäksi toppari Phil Jones, joka myöskin loukkasi itseään Manchester Unitedin edellisessä pelissä sekä laitapuolustaja Ashley Young.

Uusina mukaan nousevat maalivahti Alex McCarthy, puolustajat Luke Shaw, James Tarkowski ja Joe Gomez sekä keskikenttäpelaaja Adam Lallana. Näistä nimistä ainoastaan McCarthylla on debyytti miesten maajoukkueessa tekemättä, mutta hänkin on aiemmin ollut Englannin ringissä mukana.

Huomattavimpana nimenä mukana on kenties Manchester Unitedin vasen pakki Shaw, joka syrjäyttää joukkueesta seurajoukkuetoverinsa Youngin. Shaw pelasi maaliskuussa Saksaa vastaan seitsemän minuuttia, mutta sitä edellinen maaottelu hänellä on vuodelta 2015. Shaw on ollut kuitenkin Manchester Unitedin harvoja onnistujia alkukaudella ja hänen valintaansa voidaan pitää ansaittuna.

Yllättävänä valintana voidaan sen sijaan pitää Liverpoolin Lallanaa, joka on alkukauden kolmesta ottelusta pelannut vain yhdessä, ja siinäkin noin kolme minuuttia lopusta. 30-vuotiaana hän ei edusta myöskään tulevaa nuorta sukupolvea, jota Southgaten on sanottu haluavan ajaa sisään.

Englannin joukkue kokonaisuudessaan:

Maalivahdit: Jack Butland, Alex McCarthy, Jordan Pickford

Puolustajat: Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez, Harry Maguire, Danny Rose, Luke Shaw, John Stones, James Tarkowski, Kieran Trippier, Kyle Walker

Keskikenttäpelaajat: Fabian Delph, Dele Alli, Eric Dier, Jordan Henderson, Adam Lallana, Jesse Lingard, Ruben Loftus-Cheek, Raheem Sterling

Hyökkääjät: Harry Kane, Marcus Rashford, Danny Welbeck