Advertisement

Englannin maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate elää tällä hetkellä vaikeita aikoja – neljä parasta hyökkääjää pudonnut sairastuvalle kolmen viikon aikana

Kuva: TT, Simon Bellis

Useampi Valioliigan huippuseura on menettänyt tammikuun aikana ykköshyökkääjänsä sairastuvalle.

Tammikuun alussa Tottenhamin Harry Kane loukkaantui ja on sivussa mahdollisesti jopa koko loppukauden. Kane ehti tehdä 20 pelaamassaan valioliigaottelussa 11 maalia, ollen joukkueensa paras maalintekijä.

Vain pari viikkoa myöhemmin Manchester Unitedissa huippukautta pelaava Marcus Rashford joutui sairastuvalle selän rasitusmurtuman vuoksi. Rashfordilla oli käynnissään hänen uransa paras kausi – 22 valioliigaottelussa oli syntynyt 14 maalia. Myös Rashford oli joukkueensa paras maalintekijä.

Kuluvalla viikolla Chelsean Tammy Abraham loukkasi nilkkaansa törmättyään kovalla vauhdilla mainosaitaan – hänen poissaolonsa pituudesta ei ole vielä tarkkaa tietoa. Abraham pelaa ensimmäistä kokonaista kauttaan Chelseassa ja oli joukkueensa paras maalintekijä 13 valioliigarysällään.

Ja heti seuraavana päivänä Leicesterin Jamie Vardy joutui jättämään kentän kotiottelussa West Hamia vastaan loukkaantumisen vuoksi. Myöskään Vardyn vamman vakavuudesta ei ole vielä varmuutta. Vardylla oli käynnissään kenties uransa kovin kausi maalien valossa. Englantilaishyökkääjä oli osunut maalipuiden väliin jo 17 kertaa johtaen maalimäärällään Valioliigan maalipörssiä.

Englannin maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate elää tällä hetkellä vaikeita aikoja. Englannin maajoukkueen neljä parasta hyökkääjä ovat tippuneet sairastuvalle vain kolmen viikon sisällä. Etenkin Kanen tilanne on huolestuttava, sillä paluu pelikentille tapahtunee vasta kesän EM-kisojen kynnyksellä. Myös Rashfordin tilanne aiheuttaa harmaita hiuksia, sillä selkävammat ovat helposti uusiutuvia.

Abrahaminkin huippukausi koki kolauksen, vaikka hänen poissaolonsa ei välttämättä ole pitkä. Loukkaantuminen syö väkisinkin parasta peliterää pois.

Jamie Vardy on ilmoittanut keskittyvänsä seurajoukkueeseen, mutta hänenkin mieli saattaa muuttua vielä kauden päättymisen jälkeen – EM-kisojen kynnyksellä. Vardylla oli alla viiden ottelun maaliton putki ja nyt vaikean ajanjakson ”kruunasi” loukkaantuminen. Jos edessä on pidempi poissaolo, voi paluu huipulle olla vaikeaa energiajuomalla ja nuuskalla itseään elättävältä 33-vuotiaalta.