Advertisement

Englannin päätösottelusta vaarassa tulla karmea MM-fiasko – kumpikaan joukkue ei halua voittaa ottelua

Jalkapallon MM-kisojen lohkovaihe pelataan päätökseen tänään. Ennakkoon kenties mielenkiintoisimmasta alkulohkon ottelusta Englanti-Belgia on vaarassa kuitenkin tulla fiasko.

Englanti ja Belgia ovat molemmat varmistaneet jo jatkopaikkansa. Normaalisti puhuttaisiin siitä, kumpi voittaa lohkon, vaan eipä puhuta tällä kertaa.

Tässä ottelussa pelataan siitä, kumpi pystyy ottelun soveliaammin häviämään. Joukkueet ovat ennen päätösottelua tasapisteissä, tismalleen samalla maalierolla, joten tasapelin sattuessa lohkon ”voitto” ratkaistaisiin ynnäilemällä keltaisia kortteja.

Syy siihen miksi kumpikaan joukkue ei halua lohkoa voittaa johtuu kaaviosta. Muiden lohkojen tulosten myötä lohkokakkoseksi päätynyt joukkue saa huomattavasti helpomman tien kohti Luzhniki-stadionilla pelattavaa MM-finaalia.

Lohkovoittaja joutuu kaavioon jossa on mm. Brasilia, Ranska, Argentiina ja Portugali. Kakkoseksi sijoittuneen kaaviossa kovimmat joukkueet ovat Espanja ja Kroatia.

Lohkovoittaja:

Neljännesvälierä vs. H2 (Japani, Senegal, Kolumbia)

Puolivälierä vs. Brasilia/Meksiko

Välierä vs. Uruguay/Portugali/Ranska/Argentiina

Lohkokakkonen:

Neljännesvälierä vs. H1 (Japani, Senegal, Kolumbia)

Puolivälierä vs. Ruotsi/Sveitsi

Välierä vs. Espanja/Venäjä/Kroatia/Tanska

Illan odotetussa ottelussa piilee siis todelliset vaaran ainekset isoon MM-fiaskoon. Laji on kuitenkin tulosurheilua ja kyseessä lajin suurin tapahtuma, joten tahallaan häviäminen olisi toisaalta ymmärrettävää, mutta toisaalta taas erittäin oksettavaa.

Toivottavasti kuitenkin ennakkokaavailut ”tahallaan häviämisestä” ovat pelkkää huuhaata ja molemmat joukkueet lähtevät pelaamaan lohkovoitosta.

Ja vielä…

Belgia on ottanut kisoissa kolme keltaista korttia ja Englanti kaksi. Tasapeli riittäisi tällä hetkellä Belgialle lohkon kakkostilaan. Mikäli ottelu on tasan, kannattaa keskittyä ottelun lopussa siihen, otetaanko loppuhetkillä tahallisia kortteja.

Betsson tarjoaa futisjännäreille mahdollisuuden kokeilla vedonlyöntiä riskittä – lue lisää Betssonin riskittömästä vedosta ja mahdollisuudesta voittaa jopa 2 500 € tästä.