Advertisement

Englannin pelikentillä yli 200 maalia takonut konkarihyökkääjä siirtyy Valioliigasta Mestaruussarjaan

Valioliigaseura Brighton on lähettänyt konkarihyökkääjä Glenn Murrayn vuoden mittaiselle lainalle Watfordiin, joka putosi ensi kaudeksi Englannin Mestaruussarjaan.

36-vuotias Murray on todellinen legenda Englannin pelikentillä, sillä hän on pelannut maan neljällä ylimmällä sarjatasolla jo 16 vuoden ajan. Valioliigassa otteluita on kertynyt englantilaishyökkääjän vyölle 148 kappaletta, Mestaruussarjassa 143, Ykkösliigassa 119 ja Kakkosliigassa 91. Lisäksi Cup-kilpailuissa [FA Cup ja Liigacup] Murray on pelannut 43 ottelua. Pelejä on kaiken kaikkiaan kasassa huimat 544 kappaletta, joissa konkarihyökkääjä on tehnyt kunnioitettavat 202 maalia.

Murray oli huippuiskussa vuosien 2016-19 aikana, mutta viime kausi oli Murraylle yksi hänen uransa vaikeimmista. Englantilaishyökkääjä sai vastuuta lähinnä vaihtopelaajan roolissa, eikä maalisarakkeeseen kirjattu kuin vain kaksi maalia 24 ottelussa. Vielä vuotta aiemmin, kaudella 2018/19 maaleja syntyi 15 kappaletta, joten maalimäärän lasku oli merkittävä.

Sarjaporrasta alempana vastustajat kuitenkin heikentyy, joten uransa viimeisiä kausia pelaava Murray voi olla varsin oivallinen hankinta Watfordilta, joka hakee pikaista takaisinpaluuta Valioliigaan viime kauden sukelluksen jälkeen.