Advertisement

Englanti ja Ranska järjestivät jännitysnäytelmän alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa – kaksi hukattua rankkaria, kaksi viime hetken maalia ja punainen kortti

Englannin taival jalkapallon alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa alkoi tiistai-iltana Ranskaa vastaan.

Niin Englannin kuin Ranskankin joukkueesta puuttuvat kirkkaimmat tähdet, mutta nimimiehiä nähtiin silti runsaasti kentällä. Englannin avauskokoonpanossa olivat mm. Aaron Wan-Bissaka, James Maddison, Phil Foden, Ryan Sessegnon sekä Dominic Solanke. Ranskan avauksen tunnetuimmat nimet olivat Lyonia seurajoukkuetasolla edustavat Moussa Dembele, Houssem Aouar ja Lucas Tousart.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli enemmän tai vähemmän tunnustelua, jonka aikana maaleja ei nähty. Avausjakson parhaimman mahdollisuuden maalintekoon sai Ranskan Moussa Dembele, joka pääsi yrittämään kuparisen rikkomista 11-metristä. Englannin huippulupaava maalivahti Dean Henderson kuitenkin torjui rangaistuspotkun upeasti.


Jos ensimmäinen puoliaika oli jokseenkin tylsä, samaa ei voi sanoa toisesta. Jalkapallojumalat olivat nimittäin käsikirjoittaneet melkoisen draaman kaaren toiselle nelivitoselle.

Ottelun avausmaali näki päivänvalonsa 54. peliminuutilla, kun Manchester Cityä seurajoukkuetasolla edustava Phil Foden täräytti upean yksilösuorituksensa päätteeksi Englannin johtoon.

Vain kuusi minuuttia myöhemmin Sessegnon huudatti englantilaisfaneja laukomalla pallon maalipuiden väliin, mutta riemu loppui lyhyeen paitsioliputuksen vuoksi.

64. peliminuutilla Englannin iltapuhteesta haastavamman teki keskikenttäpelaaja Hamza Choudhury, jonka holtiton taklaus johti suoraan punaiseen korttiin sekä Ranskan illan toiseen rangaistuspotkuun. Tällä kertaa pallon taakse asteli Houssem Aouar, mutta hänkään ei onnistunut 11-metrisestä vaan laukoi pallon tolppaan.

Ranska painoi koko ottelun lopun päälle kuin yleinen syyttäjä, mutta Englanti oli voitossa kiinni aina viimeisille peliminuuteille asti.

Kun pelikello näytti jo 89. peliminuuttia, sai Ranska viimeinkin maalihanansa avattua. Ex-Arsenal Jeff Reine-Adelaide lähetti pallon laidalta boksiin, josta Jonathan Ikone laukoi sen maaliverkon perukoille.

Pelitapahtumiin nähden Englanti olisi ollut viime hetken tasoituksesta huolimatta pistejakoon varmasti tyytyväisempi joukkue, mutta lopulta se ei saanut edes sitä. Viides ja samalla viimeinen lisäajan peliminuutti oli jo käynnissä, kun Ranska sai kulmapotkun. Loistavasti pelattu kuvio johti Ranskan 2-1 -voittomaaliin, josta ranskalaiset saavat osakseen kiittää siirtohuhujen kohteena olevaa Wan-Bissakaa, joka suti pallon omaan maaliin.

Tappio oli Englannille paha takaisku jatkohaaveiden kannalta, sillä vain lohkovoittajat sekä paras lohkokakkonen etenevät jatkopeleihin.

Englannin ja Ranskan kanssa C-lohkossa pelaavat Romania ja Kroatia, jotka kohtasivat niin ikään tiistaina. Romania pyyhki Kroatialla lattiaa maalein 4-1 ja johtaa avauskierroksen jälkeen lohkoa. Englanti pelaa seuraavaksi perjantai, jolloin se kohtaa juuri Romanian. Lohkon päätöskierros on vuorossa ensi viikon maanantaina.

Ilmaisvetoviikot Betssonilla. Lunasta jopa 100€ ilmaisveto ja 50 ilmaiskierrosta joka viikko!