Advertisement

Englanti jyräsi voittoon Montenegrosta – Danny Rose rasististen huutojen kohteena

Englanti jyräsi Montenegron maan rakoon ja otti jo toisen voiton EM-karsinnoissa. Ensimmäisessä ottelussa Englanti kaatoi Tsekin peräti 5-0. Toisessa ottelussa Montenegro oli lähes yhtä suuri vastaantulija 5-1 numeroin. Englannin loistavaa voittoa himmensi hieman Montenegron kannattajien rasistinen käytös Englannin laitapuolustaja Danny Rosea kohtaan.

Englannin manageri Gareth Southgate kertoi ottelun jälkeen, että Englanti tulee valittamaan tapauksesta.

”Kun Danny Rose sai keltaisen kortin ottelun loppupuolella, kuulin todellakin rasistisia huutoja takaani”, Southgate kertoi Sky Sportsille.

”Sitä ei voi missään nimessä hyväksyä. Kaikkein tärkein asia on, että pelaajamme tuntevat, että heitä tuetaan. Me tulemme pitämään huolen, että tapaus raportoidaan.”

Myös Raheem Sterling on joutunut usein rasististen huutojen kohteeksi ja pelaaja haluaakin, että rangaistukset tällaisesta toiminnasta ovat kovat. Esimerkiksi maanjoukkueiden pelaamisen tyhjille katsomoille voisi Sterlingin mielestä olla hyvä ratkaisu.

”Kyllä. Sen pitää olla heille jotain todella vakavaa, jotta he miettivät kahdesti ennen kuin tekevät niin”, Sterling kertoi.

”Nyt on asioista päättävien ihmisten aika ottaa askel eteen. Nyt ihmiset saattavat saada vain sakkoja ja mitä hyötyä siitä on?”

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom