Advertisement

Englanti taapersi Tshekin vieraana – hukkasivat sauman varmistaa EM-kisapaikan

Kuva: TT, Slavek Ruta

Englannin maajoukkueella oli oiva sauma varmistaa paikka 2020 vuoden EM-kilpailuihin karsintaottelussa Tshekin vieraana perjantai-iltana. Englanti karkasi 1-0 johtoon 5. minuutilla, kun Harry Kane upotti varmasti rangaistuspotkun kotijoukkueen verkkoon Raheem Sterlingiin kohdistuneen rikkeen seurauksena. Maali oli Kanelle seitsemäs EM-karsinnoissa.

Englannin ilo ei kauaa kestänyt, kun Tshekin Jakub Brabec pääsi tuikkaamaan tasoituksen neljä minuuttia myöhemmin kulman jälkitilanteesta. Englannin aneemiset otteet varsinkin ottelun ensimmäisellä puoliajalla, eivät enteilleet hyvää kisapaikan varmistamisen kannalta ja 85. peliminuutilla huonot enteet realisoituvat Tshekin 2-1 -johtomaalin muodossa. Kotijoukkueen 30-vuotias Zdenek Ondrasek viimeisteli pilkun tuntumasta matalalla laukauksella ja maali jäi lopulta ottelun viimeiseksi. Tshekki voitti ottelun 2-1 ja voitto nosti joukkueen tasapisteisiin lohkon kärjessä olevan Englannin kanssa.

Englannin peliesitys sai osakseen paljon kritiikkiä ja pettymys oli valtava, kun EM-kisapaikka ei varmistunut. Roy Keane kommentoi Englannin esitystä tutun vahvoin sanakääntein.

”He (Englanti) saivat mitä ansaitsivat. He aloittivat hitaasti eivätkä oikeastaan päässeet tarvittavalle tasolle ottelun aikana.”

”Ei intensiteettiä eikä tarpeeksi taistelua, josta oivana esimerkkinä Tshekin voittomaali. He eivät voi syyttää tappiosta muita kuin itseään.”

Tappio oli Englannille ensimmäinen 10 vuoteen karsintaotteluissa. 43 ottelun tappioton putki karsintaotteluissa käsitti Englannin osalta 34 voittoa ja 9 tasapeliä. Viimeisin koettu karsintatappio tuli ottelussa Ukrainaa vastaan lokakuussa 2009 1-0 -lukemin. Englanti jatkaa EM-karsintaurakkaansa maanantaina, kun vastaan asettuu Bulgaria.