Englantilaisseurat kovaa valuuttaa myös Eurooppa-liigassa – Arsenal ja Chelsea etenivät finaaliin!

Lontoolaisseurat Arsenal ja Chelsea ovat edenneet Eurooppa-liigan finaaliin. Arsenalin finaalipaikka irtosi murskalukemilla Valenciaa vastaan, Chelsea puolestaan joutui tekemään täyden päivätyön finaalipaikan eteen. Näin ollen Mestarien liigan tavoin myös Eurooppa-liigassa nähdään tänä vuonna täysin englantilainen finaali.

Molemmat lontoolaisseurat pääsivät lähtemään toisiin ja ratkaiseviin osaotteluihin hyvistä asetelmista. Arsenal oli onnistunut nappaamaan avausosasta itselleen kahden maalin etumatkan, Chelsea puolestaan oli hakenut Saksasta tasapelin vierasmaalin kera.

Valencia-Arsenal

Valencia aloitti kotiyleisönsä edessä vahvasti ja teki sen mitä se tarvitsi, eli nopean avausmaalin. Peliä oli takana vasta 11. minuuttia, kun Kevin Gameiro laukoi isännät ottelussa johtoon.

Valencian riemu ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä vain kuusi minuuttia myöhemmin Arsenal nousi kuin varkain ottelussa tasoihin. Alexandre Lacazette nikkasi päällään pallon Pierre-Emerick Aubameyangille, jonka upea ulkosyrjäpotku 20 metristä ohitti Valencia-vahti Neton.

Ensimmäinen puoliaika ei enempää maaleja tarjonnut, mutta toisella jaksolla niitä nähtiin peräti neljä kappaletta.

Arsenal paketoi otteluparin 50. minuttilla, kun Lacazette laukoi voimalla pallon ohi Neton. Otteluparin yhteismaalit kirjattiin tässä kohtaa pohjoislontoolaisten hyväksi lukemin 5-2, mutta kahden Arsenalin tekemän vierasmaalin vuoksi Valencian olisi tarvinnut tehdä viimeisen 40 minuutin aikana peräti neljä maalia.

Valencia-leirissä heräsi 58. minuutilla vielä pienen pieni toivon kipinä finaalipaikasta, kun Gameiro viimeisteli onnekkaasti illan toisen maalinsa. Se jäi kuitenkin Valencian viimeiseksi riemun aiheeksi tämän kauden Eurooppa-liigassa.

Tykkimiesten avausmaalin tehnyt Aubameyang osui ottelun lopussa vielä kahdesti ja nousi hattutemppunsa myötä taistelemaan Eurooppa-liigan maalipörssin voitosta. Loppulukemat Mestallan illassa kirjattiin Arsenalin hyväksi 4-2. Otteluparin yhteismaalit menivät pohjoislontoolaisille peräti 7-3

Chelsea-Frankfurt

Chelsean ja Frankfurtin välinen ottelupari tarjosi draamaa ja ratkesi lopulta vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Ottelun avausjaksolla Chelsea otti kiinnityksen finaalipaikasta, kun Eden Hazard tarjosi namupassin Ruben Loftus-Cheekille, joka sijoitti pallon vuorenvarmasti Frankfurt-maalin vasempaan alakulmaan.

Heti toisen puoliajan alkuun Luka Jovic huudatti runsaslukuista Frankfurtin fanikatsomoa tuomalla saksalaisvieraat niin ottelussa kuin otteluparissa tasoihin.

Molemmilla oli paikkansa ratkaista ottelu jo varsinaisella peliajalla, mutta enempää maaleja ei nähty, joten edessä oli kutkuttavan jännittävä jatkoaika.

Jatkoajalla nähtiin draamaa, kun ensiksi David Luiz pelasti kotijoukkueen takaiskulta siivottuaan pallon maaliviivalta, ja vain hetkeä myöhemmin Davide Zappacosta teki saman tempun.

Jatkoajan lopussa Chelsea-kippari Cesar Azpilicueta sai toimitettua pallon maaliin, mutta maali hylättiin, koska espanjalaispuolustaja oli pelannut palloa Frankfurt-vahti Kevin Trappin käsistä.

Ottelu eteni aina rangaistuspotkukilpailuun asti, jossa jatkoajan lopussa hetkellisesti jo kotijoukkueen sankariksi noussut Azpilicueta oli lähellä antisankarin viittaa. Espanjalainen oli kolmesta ensimmäisestä laukojaparista ainoa joka epäonnistui ja Frankfurt oli matkalla finaaliin.

Liigacupin finaalissa aiemmin tällä kaudella sekoillut Kepa nousi kuitenkin kotijoukkueen sankariksi. Nuori espanjalaisvahti torjui sekä neljäntenä vetäneen Martin Hintereggerin että viidentenä laukoneen Goncalo Paciencian kudit. Chelsean finaalipaikan sinetöi viidentenä laukonut Hazard, joka pelasi kenties viimeisen ottelunsa Stamford Bridgellä.

Eurooppa-liigan finaali pelataan 29. toukokuuta Azerbaidzhanin Bakussa.

Ilmaisvetoviikot Betssonilla. Lunasta jopa 100€ ilmaisveto ja 50 ilmaiskierrosta joka viikko!