Advertisement

Entinen Arsenal-tähti Pires vaikuttunut Torreiran otteista

Keskikenttäpelaaja Lucas Torreira saapui Arsenaliin kesällä suuren mielenkiinnon saattelemana. Aiemmin Sampdoriassa pelannut uruguaylainen oli monille tuttu lähinnä kesän MM-kisoista. Hän pelasi Uruguayn paidassa kaikissa viidessä ottelussa keskikentän pohjalla, mutta nousi avaukseen vasta kolmanteen peliin.

Myös Arsenalin manageri Unai Emery on ajanut 22-vuotiasta Torreiraa sisään maltillisesti. Hän on pelannut myös Arsenalin kaikissa otteluissa tällä kaudella, mutta ollut Valioliigan puolella avauksessa vasta kahdessa viimeisimmässä. Nyt Torreira vaikuttaisi syrjäyttäneen keskikentältä niin ikään kesällä seuraan siirtyneen 19-vuotiaan Matteo Guendouzin.

Torreiran otteet ja pelityyli ovatkin ehtineet jo herättää ihastusta. Esimerkiksi pitkään Arsenalin laiturina pelannut Robert Pires on täysin vaikuttunut 26 miljoonalla punnalla Arsenaliin siirtyneen Torreiran tasosta.

“Rakastan Lucas Torreiraa. Kun pelaa hänen pelipaikallaan pitää olla soturi, ja hän on soturi”, Pires hehkutti Sky Sportsin mukaan. “Hän tykkää taistella toisten pelaajien kanssa ja on myös teknisesti todella hyvä. Hänellä on mainiot pallolliset kyvyt, hän hahmottaa pelitapahtumat hyvin ja nyt ymmärrän miksi Arsenal maksoi hänestä niin paljon. Hän on erittäin hyvä pelaaja.”

Tuloksellisesti ero Arsenalin otteissa Torreiran kanssa ja ilman häntä on alkukaudella ollut huomattava. Valioliigassa Arsenal on tehnyt 14 maalia ja päästänyt yhdeksän. Kun Torreira on ollut kentällä, Arsenal on tehnyt yhdeksän maalia ja päästänyt vain kaksi. Ilman Torreiraa joukkue on tehnyt viisi maalia ja päästänyt peräti seitsemän. Yksi pelaaja ei tietenkään voi hallita kaikkia pelitapahtumia, mutta toistaiseksi miehen alku on ollut todella hyvä.