Advertisement

Entinen Aston Villa -hyökkääjä syytti Van Dijkin esitystä Leedsiä vastaan ylimieliseksi – ”Ei ole vielä Ferdinandin ja Kompanyn tasolla”

Liverpool ja Leeds tarjosivat eilen todellisen jännitysnäytelmän, kun sarjanousija kampesi itsensä kolmesti tasoihin ottelun aikana. Liverpool pääsi kuitenkin huokaisemana helpotuksesta, kun Mohamed Salah viimeisteli illan kolmantensa sekä kotijoukkueen 4-3 voittomaalin loppuhetkien pilkusta.

Liverpoolin hyökkäys oli erittäin terävänä ja pirteänä, mutta puolustuspelin kannalta otteet näyttivät jopa huonoimmalta sen jälkeen, kun Virgil Van Dijk saapui Anfieldille tammikuussa 2018. Hollantilaistoppari itse myöskin lahjoitti Leedsin 2-2 maalin huolimattomalla pelaamisellaan.

Entinen Aston Villa -hyökkääjä Gabriel Agborlahor antoikin reilusti rapaa maailman parhaana topparina pidetyn Van Dijkin esityksestä talkSPORTin podcastissa. Ex-peluri väitti Van Dijkia ylimieliseksi ja teki selväksi, ettei hollantilaista voida vielä verrata Valioliigan puolustajalegendoihin.


”Kaikki tietävät, että Virgil Van Dijk on loistava puolustaja. Hän voi jakaa upeita puolenvaihtoja ja puolustamista ajatellen, kukaan ei haluaisi pelata häntä vastaan.”

“Mutta eilen minusta tuntui siltä, että Van Dijkin heikko esitys johtui ylimielisyydestä. Syöttöyritys ilmasta, joka lahjoitti käytännössä maalin, vaikutti siltä, että ’Me pelaamme Leedsiä vastaan, tämä tulee olemaan helppo peli ja voin antaa peruspelini tason laskea’. Ja siltä se näytti. Jopa Alexander-Arnold oli oikealla järkyttävän huono puolustussuuntaan.”

“Van Dijk on upea puolustaja ja hänestä tulee yksi historian parhaista, mutta kun ihmiset alkavat laittaa häntä samaa koriin Vincent Kompanyn ja Rio Ferdinandin kanssa…”

“Mielestäni ihmiset unohtavat ajan mittaan kuinka hyviä pelaajat olivat oikeasti pelatessaan. Ihmiset unohtavat kuinka hyvä Rio oli parhaimmillaan; et halunnut edes mennä samalle puolelle kenttää hänen kanssaan. Sama Kompanyn ja John Terryn kanssa; et halunnut pelata heitä vastaan, koska sinulla ei ollut mitään jakoa.”

“Van Dijk on hyvä puolustaja, mutta häntä ei voi vielä toistaiseksi laittaa samaan kategoriaan Ferdinandin ja Kompanyn kaltaisten kanssa.”