Advertisement

Entinen ManU-puolustaja paljastaa – välikohtaus Luis Suarezin kanssa johti lukuisiin tappouhkauksiin: ”Minulla oli turvamiehet mukana kaikkialla”

Manchester Unitedin ex-laitapuolustaja Patrice Evra on paljastanut, että hän tarvitsi turvamiehiä kaikkialla kahden kuukauden ajan saatuaan tappouhkauksia vuonna 2011.

Tapahtumat saivat alkunsa Liverpoolin ja Manchester Unitedin välisessä ottelussa, jossa ranskalaispuolustaja ja silloinen Pool-hyökkääjä Luis Suarez kävivät kiivasta sanaharkkaa. Urugualaishyökkääjä solvasi rasistisesti Evraa ja sai Englannin jalkapalloliitolta kahdeksan ottelun pelikiellon.

Liverpool tuki julkisesti hyökkääjäänsä, mutta sittemmin seura on pyytänyt pelaajalta anteeksi. Evra kuitenkin kertoo, että yhdeksän vuotta sitten manchesterilaisseuralle lähetettiin lukuisia uhkaavia kirjeitä, joissa uhattiin tappaa ranskalaispuolustaja sekä hänen perheensä.

”Manchester United sai niin paljon uhkaavia kirjeitä, jotka oli osoitettu minulle”, Evra kertoi UTD-podcastille.

”Ihmiset kirjoittivat: ”Olemme vankilassa ja olemme Liverpoolin faneja. Kun pääsemme ulos, tapamme sinut ja perheesi.”

”Kahden kuukauden ajan minulla oli turvamiehet kaikkialla, missä liikuin. He nukkuivat taloni edessä. Turvamiehet seurasivat minua kaikkialla. Se oli vaikeaa aikaa, mutta en ollut peloissani. Perheeni pelkäsi, vaimoni ja veljeni, mutta minä en. En voinut ymmärtää, miksi ihmiset vihasivat minua niin paljon. He eivät tienneet totuutta.”

Evra myös paljasti, että hänellä kävi tuolloin kostoaikeet mielessä, mutta hänen oli hallittava tunteensa.

”Muistan, että pelin aikana puhuin itselleni ja sanoin: ’Jos lyöt häntä nyt, ihmiset näkevät sinut pahana. Ihmiset unohtaisivat mitä hän sanoi’. Sanoin itselleni useasti: ’älä tee sitä, älä tee sitä’.”

Suarezin kärsittyä pelikieltonsa ja joukkueiden kohdatessa uudestaan, oli kaksikon välit todella tulehtuneet. Alkusointua nähtiin jo kättelyssä, jossa Suarez jätti Evran kättelemättä, josta ranskalainen kimpaantui ja nappasi raivoisasti Suarezia kädestä kiinni. Ottelun aikana nähtiin myös molemmin puolista turhautumista, ja ottelun päätyttyä Evra rynni tuulettelemaan Unitedin 2-1 -voittoa urugualaishyökkääjän eteen.