Advertisement

Entinen ManU-vahti antoi siirtovinkin Ed Woodwardille: De Gea pihalle, Schmeichel tilalle!

Manchester Unitedin maalivahtitilanne on mielenkiintoinen, jos ei suorastaan ongelmallinen. On David De Gea, jota OGS on vielä tänä vuonna hehkuttanut maailman parhaaksi – mistä muu jalkapallomaailma ei ole ehkä aivan yksimielinen. Sitten on 23-vuotias Dean Henderson, joka on pelannut lainalla Sheffield Unitedissa jo pari niin hyvää kautta, että moni odottaa hänen siirtyvän jo pikaisella aikataululla Old Traffordille. Ei tosin ehkä vielä ensi kaudella.

Seura on jo aiemmin yhdistetty myös Leicester-maalivahti Kasper Schmeicheliin. 33-vuotias tanskalaisvahti on pelannut Ketuissa jo yhdeksän kautta voittaen siis muun muassa Valioliiga-mestaruuden. Esimerkiksi entinen ManU-vahti Mark Bosnich on sitä mieltä, että Schmeichelin siirto punaisiin olisi ”mahtava peliliike molemmille osapuolille”.

Bosnich, joka toimii nykyään arvostettujen jalkapallomedioiden asiantuntijana, kertoi suunnitelmastaan Sky Sportsille. Hänen mielestään De Geasta voitaisi luopua ja ottaa niin maajoukkueessa, Mestarien liigassa kuin Valioliigassa hyvin pärjännyt Schmeichel tilalle. Myös siinä tapauksessa, että De Gea jäisi remmiin, siirto olisi Bosnichin mielestä hyvä. ”De Gealle olisi hyvä saada kirittäjä nostamaan hänen tasoaan. Kun Kasper Schmeichel pelaa parhaimmillaan eli siten kuten useimmissa peleissä, hän on Valioliigan parhaimmistoa”, hän sanoi.

Hendersonin kanssa tilanne on kinkkinen. Hän on esittänyt, ettei halua olla kakkosvahti ManUssa vaan saada peliaikaa, mikä olisi ongelma, jos ykkösvahdin paikkaa kirittämään tulisi vielä yksi nimi lisää. Sheffieldissä hän päästi vain 33 maalia 36 peliin pitäen nollapelin 13 kertaa menneellä kaudella.

Kasper on ManU-legenda Peter Schmeichelin poika. Peter voitti punaisissa triplan vuonna 1999. Hänen lähtiessään tilalle tolppien väliin tuli juuri tässä jutussa esitelty nykyinen jalkapalloasiantuntija Mark Bosnich. Pieni maailma?