Advertisement

Entinen Valioliiga-pelaaja Papa Bouba Diop menehtynyt 42-vuotiaana

Sunnuntain myöhäisiltaan kantautui suru-uutisia, kun kansainväliset uutismediat kertoivat entisen Valioliigassakin edustaneen keskikenttäpelaajan Papa Bouba Diopin poismenosta. Diop kuoli Pariisissa pitkälliseen sairauteen, lehtitietojen mukaan keuhkosyöpään. Senegalilaispelaaja oli vain 42-vuotias.

Lajia läheltä seuraavat muistavat Diopin Englannin futisviheriöiltä Fulhamista, Portsmouthista, West Hamista ja Birminghamista. Erityisesti hänet yhdistetään Fulhamin paitaan, jossa pelaaja edusti pisimpään urallaan, 76 ottelussa vuosina 2004-07. Muita seuroja miehen uralla olivat muun muassa RC Lens Ranskassa ja AEK Kreikassa.

Diopin vyölle kertyi myös 63 matsia Senegalin maajoukkueessa, jossa urotekoja syntyi varsinkin vuoden 2002 MM-kisoissa. Silloin Diop teki kolme maalia, joista yksi oli koko kisojen avausmaali Ranskaa vastaan. Se jäi myös ottelun ainoaksi maaliksi ja siten yllättäväksi voittomaaliksi. Malin Afrikan-mestaruuskilpailuissa 2002 Senegal voitti hopeaa kaatuen Kamerunille finaalien rangaistuspotkuilla 0-1.