Advertisement

Entisen Valioliigajalkapalloilijan mukaan Manchester Unitedin kannattaisi hankkia Jalkapallopuolesta vastaavan johtajan

Entinen Valioliigapelaaja ja nykyisin jalkapalloasiantuntijana toimiva Andy Towsend on sitä mieltä, että Manchester Unitedille voisi olla hyödyllistä hankkia jalkapallopuolesta vastaava johtaja. Towsend kertoi mielipiteensä Sky Sportsin podcast ohjelmassa The Depatessa.

Towsend esitti kommenttinsa sen jälkeen, kun joukkueen manageri Jose Mourinho oli julkisesti kertonut seuran tarpeesta käyttää lisää rahaa pysyäkseen Manchester Cityn vauhdissa mukana. Siitäkin huolimatta, että Mourinho on käyttänyt peräti 319 miljoonaa puntaa joukkueensa rakentamiseen.

Towsendin mukaan Mourinho tarvitsisi enemmän apua pelaajahankintojen suhteen.

”Heillä pitäisi ehdottomasti olla urheilutoimenjohtaja. Heillä ei Sir Alex Fergusonin aikana ollut sellaista, sillä hänellä oli jalkapallosta paljon tietävä David Gill vierellään. Jose tarvitsisi ehdottomasti myös jonkun.”

”Meillä on urheilutoimenjohtajien kanssa ongelma tässä maassa. Liian moni heistä ovat aivan liian passiivisia. He eivät halua tehdä päätöksiä, jottei heitä voida pitää vastuullisina. Tämän takia managerit eivät halua luottaa heihin.”

Towsend uskoo myös, että Mourinhon kommenttien takaa löytyy myös muuta. Hän uskoo Manchester Cityn managerin Pep Guardiolan päässeen portugalilaisen ihon alle.

”Mietin kuinka pahasti Pep Guardiola on päässyt hänen ihon alleen. Jose on voittanut niin monta managerien välistä taistelua tässä maassa. Näyttää kuitenkin siltä, että tämän taistelun hän on häviämässä.”

”Jos kyseessä olisi Arsene Wenger, hän ei koskaan tulisi ja sanoisi heidän käyttäneen enemmän rahaa. Mourinho on yhdessä maailman suurimmista jalkapalloseuroista.”