Espanja nöyryytti Kroatiaa tennislukemin – Marco Asensio hurjassa vireessä

Suomi jatkoi tiistai-iltana voittokulkuaan Nations Leaguessa, kun se kaatoi Veritas Stadionilla naapurimaa Viron maalein 1-0. Samaan aikaan Nations Leaguessa pelattiin kuusi muuta ottelua, joista ennakkoon mielenkiintoisin oli Espanjan ja Kroatian välinen kamppailu. Vastoin kaikkia ennakko-odotuksia ottelusta tuli varsin yksipuolinen näytös.

Espanja aloitti ottelun ryminällä ja siirtyi ottelun 24.peliminuutilla Saul Niguezin puskumaalilla 1-0 -johtoon. Ensimmäisen puoliajan viimeisellä kolmanneksella Real Madridin tähtipelaaja Marco Asensio aloitti melkoisen show:n.

33.peliminuutilla Asensio ampui vasurillaan eroottisen laukauksen reilusta 20 metristä, eikä Kroatian maalivahti Lovre Kalinicilla ollut mitään palaa torjua palloa. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Asension löysi jälleen vasurilleen tilaa ja räväytti vastustamattoman laukauksen joka ylärimasta kimmoten upposi maaliin Kalinicin selän kautta. Asension molemmat maalit näet alla olevasta videosta.

Jos ensimmäisellä puoliajalla Espanja vei ja Kroatia vikisi, niin sama tahti jatkui myös toisella puoliajalla.

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata vain vajaa neljä minuuttia, kun Asensio syötti Rodrigon läpiajoon. Valencia-hyökkääjä ei erehtynyt, vaan vei kotijoukkueen jo neljän maalin karkumatkalle.

Espanja pelasi koko ottelun melkoisessa hurmostilassa ja jatkoi Kroatian kiduttamista vielä kahdella maalilla. Sergio Ramos viimeisteli 5-0 -maalin kulmapotku tilanteesta ja 6-0 -loppulukemat viimeisteli keskikenttäpelaaja Isco.

MM-kisoissa hopealle yltänyt Kroatia oli koko ottelun ajan hätää kärsimässä eikä loppulukemat jättäneet jossiteltavaa. Kotijoukkueen suurin sankari oli Marco Asensio, joka oli mukana peräti viidessä maalissa.

Kaikki Nations Leaguen otteluiden tulokset tiistailta:

Espanja-Kroatia 6-0

Islanti-Belgia 0-3 (Romelu Lukaku 2, Eden Hazard)

Bosnia ja Hertsegovina-Itävalta 1-0 (Edin Dzeko)

Suomi-Viro 1-0 (Teemu Pukki)

Unkari-Kreikka 2-1 (U: Roland Sallai, Laszlo Kleinheisler K: Konstantinos Manolas)

Moldova-Valko-Venäjä 0-0

San Marino-Luxemburg 0-3 (Maxime Chanot, Aurelien Joachim, Danel Sinani)