Eurooppa-liigan avauskierroksella mielenkiintoisia tuloksia

Eurooppa-liigan ensimmäinen kierros käynnistyi eilen. Eurooppa-liigassa pelaa tällä kaudella tukku erittäin kovia joukkueita, jotka voisivat helposti pärjätä myös Mestarien liigan puolella. Ensimmäinen kierros näyttikin heti, miten laadukkaita otteluita sarjassa tänä vuonna on tiedossa. Tulokset eivät kovin suuria yllätyksiä tällä kertaa tarjonneet muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Valioliigaseuroista Arsenal voitti oman ottelunsa kotikentällään 4-2. Maalinteossa onnistuivat Pierre-Emerick Aubameyang kahdesti, Mesut Özil sekä Danny Welbeck kertaalleen. Chelsea puolestaan kaatoi PAOK FC:n vieraskentällä 0-1 Willianin maalilla.

Marseille vs Eintracht Frankfurt

Marseille joutui taipumaan hieman yllättäen kotikentällään Eintracht Frankfurtin käsittelyssä 1-2. Viime kauden finalisti on yksi tämän vuoden suosikeista, mutta ei vielä ensimmäisessä ottelussa pystynyt näyttämään todellista osaamistaan. Toisaalta Frankfurt pelasi saksalaiseen tapaan tehokasta jalkapalloa, joten missään nimessä helppo vastus se ei Marseillelle ollut.

Villareal vs Rangers

Villareal joutui tyytymään 2-2 tasapeliin kotikentällään Glasgow Rangersia vastaan. Rangers ei saanut aikaiseksi montaa maalintekopaikkaa, mutta se oli jäätävän tehokas saamissaan mahdollisuuksissa. Villareal puolestaan tuhri omia paikkojaan liukuhihnalla. Kotijoukkueella oli ainakin kolme tyhjää maalia, joista he kaikista saivat tuhrittua pallon ohi ja yli maalin. 14 laukauksesta vain neljä suuntautui lopulta maalia kohti.

Villareal sai otteluun salama-alun, sillä Carlos Bacca vei kotijoukkueen 1-0 johtoon jo ottelun ensimmäisellä minuutilla. Rangers tasoitti ottelun toisella puoliajalla 67. minuutilla Scott Arfieldin toimesta. Kaksi minuuttia myöhemmin kotijoukkue meni kuitenkin uudestaan johtoon. Tällä kertaa maalintekijänä toimi joukkueen ykköstykki Gerard Moreno. Rangers tuli vielä tasoihin 76. minuutilla Kyle Laffertyn maalilla. Arfieldillä oli vielä ottelun loppuhetkillä hyvä mahdollisuus iskeä Rangersille voitto-osuma, mutta viimeistely ontui.

Kuva: IBL.se

RB Leipzig vs RB Salzburg

Red Bull joukkueiden yhteenotossa itävaltalainen Salzburg oli lopulta parempi maalein 2-3. Vielä ennen viime kautta tulosta olisi voitu pitää jättiyllätyksenä, mutta Salzburgin viime kauden välieräpaikka osoitti, ettei kyseessä ole turha joukkue. Se kaatoi useita suuria seuroja mm. Borussia Dortmundin matkalla välieriin, joten ei ihme, että ns. ”isoveli” Leipzig joutui niin ikään pettymään itävaltalaisseuran käsittelyssä.

Vierailijat aloittivat ottelun erittäin terävästi. Salzburg meni 20. minuutin kohdalla 0-1 johtoon Munas Dabburin maalilla. Kaksi minuuttia myöhemmin se johti jo 0-2, kun Amadou Haidara onnistui maalinteossa. Toisella puoliajalla Leipzig aloitti armottoman takaa-ajon. Konrad Laimer kavensi 70. minuutilla numeroiksi 1-2 ja 12 minuuttia myöhemmin tanskalainen Yussuf Poulsen tasoitti ottelun. Vaihdosta 84. minuutilla kentälle tullut Fredrik Gulbrandsen iski viisi minuuttia myöhemmin Salzburgin voitto-osuman. Vierailijoille tiukka 2-3 voitto avausottelustaan.