Eurooppa-Liigan finalistit selvillä – RB Salzburgin tuhkimotarina päättyi karmaisevaan tuomarivirheeseen

Eurooppa-Liigan finalistit saatiin selville myöhään torstai-iltana.

Atletico Madrid isännöi kotikentällään Arsenalia. Emiratesilla joukkueet olivat päätyneet 1-1 -tasatulokseen siitäkin huolimatta, että Arsenal sai pelata kotiottelussaan reilut 80.minuuttia miesylivoimalla.

Ottelu alkoi Atleticon komennossa, eikä Arsenal saanut oikeastaan mitään aikaiseksi ensimmäisellä puoliajalla. Kylmää vettä pohjoislontoolaisten niskaan tuli juuri ennen taukovihellystä, kun Diego Costa vei kotijoukkueen 1-0 -johtoon Antoine Griezmannin upeasta alustuksesta.

Toisella puoliajalla Arsenal pääsi paremmin peliin mukaan. Etenkin Henrikh Mkhitaryanin kentälle tulon myötä vierasjoukkueen peli piristyi ja joukkue onnistui ottelun lopussa luomaan muutaman vaarallisen maalipaikan. Maalia Gunners ei kuitenkaan saanut tehtyä, joten Arsene Wengerin manageriura Arsenalissa päättyy pokaalittomaan ja tuloksellisesti huonoimpaan kauteen 22 vuoden aikana.

Atletico Madridin finaalivastustaja selvisi äärettömän jännittävien vaiheiden jälkeen vasta jatkoajalla.

Marseille onnistui kotikentällään voittamaan ensimmäisen osaottelun lukemin 2-0, mutta äärettömän kovana kotijoukkueena tunnetulla Red Bull Salzburgilla oli vaikeasta lähtökohdasta huolimatta kaikki saumat edetä finaaliin.

Red Bull Salzburgin tuhkimotarina näyttikin saavan jatkoa, kun itävaltalaiset onnistuivat toisen puoliajan alkuun kahdesti maalinteossa. Yhteismaalien ollessa tasan haki Salzburg joukkueista huomattavasti aktiivisemmin kolmatta ja ratkaisevaa maalia.

Kolmatta maalia ei enää varsinaisella peliajalla nähty ja ottelussa edettiin jatkoajalle.

Ottelupari ratkesi lopulta karmaisevan tuomarivirheen avustuksella. Marseille-pelaajan laukaus suuntautui räikeästi maalista ohi ottaen matkalla kimmokkeen omasta pelaajasta. Tuomaristo näki pallon menneen Salzburgin pelaajasta päätyrajasta yli ja tilanteesta tuomittiin kaikkien hämmästykseksi kulmapotku.

Dimitri Payetin antama kulmapotku löysi boxiin vapaaksi jääneen Rolandon, joka sijoitti millin tarkasti pallon oikeaan alakulmaan. Tämä jäi myös ottelun viimeiseksi maaliksi, joten Salzburgin tuhkimotarina sai päätöksensä karmaisevan tuomarivirheen myötä.

16.toukokuuta Parc Olympique Lyonnaisissa pelattavassa loppuottelussa kohtaavat siis ranskalaisjoukkue Marseille ja espanjalainen Atletico Madrid.