Advertisement

Eurooppa-liigan lohkovaihe päättyi Valioliiga-jengien kannalta voitokkaasti – Kaikki lohkokärkinä jatkoon

Mestarien liigan alkusarjan päätöskierros pelattiin tämän viikon tiistaina ja keskiviikkona, ja Eurooppa-liiga seurasi perässä tänään torstaina. Valioliiga-joukkueet suorittivat suvereenisti tälläkin kaudella ja etenivät kaikki jatkopeleihin voitokkaina.

Alkuillan panoksettomasta läpsyttelystä tuli maalijuhla, kun Arsenal pyöritti lohkonsa heittopussin numeroin 2-4. Maaleista vastasivat Edward Nketiah, Elneny Mohamed, Joseph Willock ja Folarin Balogun – liikkeellä oli luonnollisesti reservimiehistö. Irlannin Valioliigassa pelaava Dundalk ei napannut pistettäkään lohkosta, kun taas Arsenal voitti kaikki pelinsä puhtaasti maalierolla 20-5.

Illan otteluissa oli brittijengienkin osalta enemmän panosta. Tottenham lähti peliinsä Royal Antwerpiä vastaan yllättäen lohkon kakkossijalta, mutta oli kuitenkin hyvin selkeä ennakkosuosikki. Matsi olikin lähes yhtä maalia, ja Carlos Viniciuksen ja Lo Celson maaleilla Spurs hoiti lopulta 2-0-voiton. Samoin numeroin oman leiviskänsä AEKia vastaan hoiti Leicester. Under ja Barnes tuikkasivat tarvittavat maalit sisään jo ekalla vartilla, eikä kohtaaminen sen jälkeen ihmeitä tarjonnut.

Muitakin päätöskierroksen arvolle sopivia otteluita nähtiin. Bayer Leverkusen, jonka matkassa suomalaismaalivahti Lukas Hradecky ei tänään ollut, voitti Slavia Prahan komeasti 4-0 ja etenee jatkoon lohkoykkösenä. Glen Kamaran tähdittämä Rangers voitti niin ikään ottelunsa Lechiä vastaan ja etenee sen myötä lohkokärkenä jatkoon. Young Boys puolestaan voitti CFR Clujin erittäin dramaattisesti lohkon ratkaisuottelussa tekemällä kaksi maalia lisäajalla. Yksikin maali olisi kuitenkin riittänyt jatkopaikkaan.