Advertisement

Eurooppalainen futiskausi huipentuu – Tottenham ja Liverpool kohtaavat Mestarien liigan finaalissa

Mestarien liiga ja samalla koko eurooppalainen futiskausi huipentuu tänä iltana Madridissa pelattavaan finaaliin, jossa kohtaavat valioliigaseurat Tottenham ja Liverpool. Molempien kausi on sujunut varsin mallikkaasti, vaikka kumpikaan ei ole vielä pokaalia päässyt nostelemaan kauden aikana. Liverpool jäi Valioliigassa niukasti kakkoseksi ja Tottenham sijoittui neljänneksi. Molemmat joukkueet nähdään siis varmuudella myös ensi kaudella Mestarien liigassa, huolimatta siitä, miten tämän illan finaali päättyy.

Ennakko

Molemmat joukkueet etenivät finaaliin aivan uskomattomilla välieränousuilla, joten kumpikin joukkue saapuu otteluun suurella itseluottamuksella. Liverpool lähtee otteluun pienoisena ennakkosuosikkina, mutta yksittäisessä ottelussa yksikin pieni virhe voi ratkaista koko ottelun.


Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti. Syyskuussa Wembleyllä pelatussa ottelussa Liverpool oli vahvempi maalein 2-1, samoin lukemin päättyi myös kaksi kuukautta sitten Anfieldilla pelattu ottelu. Tottenham hallitsi molemmissa otteluissa palloa enemmän (60 ja 51 prosenttia), mutta Liverpool onnistui luomaan kummassakin kamppailussa enemmän maalintekoyrityksiä (17-11 ja 14-11). Näiden tilastojen valossa ottelusta on lupa odottaa äärimmäisen jännittävää ja tasaista kamppailua.

Tottenham saa otteluun kovan vahvistuksen, kun lähes kaksi kuukautta sivussa ollut Harry Kane tekee paluun kokoonpanoon. Joukkueen ykköspyssyn varassa lepää pitkälti myös maalintekovastuu, vaikka Lucas ja Heung-Min Son paikkasivat loistavasti englantilaishyökkääjää huhti-toukokuussa.

Liverpoolin joukkueessa maalintekovastuu ei lepää aivan yhtä paljon yhden miehen varassa, vaan tehoja löytyy tarpeen tullen koko hyökkäyskolmikolta Sadio Mane, Roberto Firmino, Mohamed Salah.

Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, ottelu tulee ratkeamaan siihen, kumman puolustus pimentää paremmin vastustajan vaaralliset hyökkääjät.

Joukkueiden tie finaaliin

Tottenham

B-lohkon kakkonen, jossa pelasivat Barcelona, Inter ja PSV

Neljännesvälierä: Dortmund 3-0, 1-0

Puolivälierä: Manchester City 1-0, 3-4

Välierä: Ajax 0-1, 3-2

Liverpool

C-lohkon kakkonen, jossa pelasivat PSG, Napoli ja Crvena zvezda

Neljännesvälierä: Bayern Munchen 0-0, 3-1

Puolivälierä: FC Porto 2-0, 4-1

Välierä: Barcelona 0-3, 4-0

Poissaolijat

Tottenham: –

Liverpool: Nabi Keita

Mestarien liigan finaali käynnistyy tänä iltana Madridin Wanda Metropolitanolla kello 22. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä MTV3-kanavalta sekä CMoresta.

Ilmaisvetoviikot Betssonilla. Lunasta jopa 100€ ilmaisveto ja 50 ilmaiskierrosta joka viikko!