Advertisement
" "

Everton hankki laitapakin Barcelonasta

Everton on ostanut vasemman laitapuolustajan Lucas Dignen Barcelonasta. Everton maksaa ranskalaisesta Barcelonalle 18 miljoonaa puntaa, ja summa saattaa nousta aina 20 miljoonaan puntaan asti. Digne allekirjoitti Evertonin kanssa viiden vuoden mittaisen sopimuksen. Everton tiedotti asiasta tänään verkkosivuillaan.

25-vuotias Digne siirtyi Paris Saint-Germainin riveistä Barcelonaan kesällä 2016. Kahden kauden aikana hän oli kuitenkin selkeästi vasta kakkosvaihtoehto Espanjan maajoukkuepuolustaja Jordi Alballe. Evertonissa Dignelle sen sijaan lienee tarjolla mahdollisuus päästä pelaamaan säännöllisesti viikosta toiseen.

“Everton on suuri seura jolla on loistava historia. Haluan pelata pelejä, voittaa pelejä ja innostaa faneja meidän laadukkaalla pelityylillämme”, Digne kommentoi Evertonin verkkosivuilla. “Haluan näyttää parasta jalkapalloani täällä ja pelata maailman parhaassa sarjassa. Kaikki rakastavat Valioliigaa ja minä rakastan sitä faktaa, että olen nyt täällä.”

Ranskan liigassa jo 18-vuotiaana Lillen vakioavaajaksi noussut Digne on ehtinyt edellä mainittujen seurojen lisäksi pelaamaan yhden kauden lainasopimuksella myös Italiassa AS Roman väreissä. Meriittilistalta löytyy niin Ranskan kuin Espanjankin mestaruus. Ranskan maajoukkuetta hän on edustanut 21 maaottelussa. Digne ei kuitenkaan mahtunut kesällä maailmanmestaruuden voittaneeseen Ranskan ryhmään.

Digne on vasta Evertonin kesän toinen hankinta Watfordista siirtyneen Richarlisonin jälkeen. Siirtomarkkinat tuskin ovat kuitenkaan joukkueelta vielä ohi. Evertonin on kerrottu neuvottelevan Barcelonan kanssa mahdollisuudesta ostaa myös keskuspuolustaja Yerry Mina, joka esitti Kolumbian paidassa erinomaisia otteita kesän MM-kisoissa.