Everton katkaisi tappioputkensa Fulhamin kustannuksella – Liverpool peittosi Leicesterin tyylipuhtaasti

Neljän ottelun Valioliigasunnuntai tarjosi niin maalirikkaita otteluita kuin tarkkoja vääntöjä. Päivän ensimmäinen nähtiin Craven Cottagella, kun Fulham isännöi kolmen ottelun tappioputkessa ollutta Evertonia. Vieraat onnistuivat kuitenkin katkaisemaan orastavan syöksykierteen ensimmäisen puoliajan ilotulituksella. Everton iski kolmesti, kaksi kertaa Dominic Calvert-Lewinin ja kerran Abdoulaye Doucouren toimesta. Fulham pyristeli vielä mukana Bobby Reidin silloisella ottelun tasoitusmaalilla. Fulham kavensi vielä lukemat 2-3 Ruben Loftus-Cheekin maalilla, mutta ne jäivät ottelun loppulukemiksi. Scott Parkeria varmasti jää kaivelemaan Ivan Cavaleiron hukattu rangaistupotku toisella puoliajalla, joka oli jo kolmas tämän kauden aikana.

Toinen ottelu nähtiin Bramall Lanella Sheffield Unitedin ja West Hamin välillä. Sheffield keikkuu sarjataulukossa viimeisellä sijalla ja on saalistanut vain yhden pisteen kahdeksasta alkukauden ottelusta. Koronatauon jälkeen viime kauden yllättäjän otteet ovatkin hiipuneet reilusti. Ottelu oli tuttuun sheffieldiläiseen tapaan tarkkaa pelaamista ja tiukkaa puolustuspeliä. Ottelun ainokainen nähtiin vasta vajaan tunnin kohdalla vieraiden toimesta, kun Sebastian Haller paukutti West Hamin johtoon kauden toisellaan. Näin ollen vieraat riistivät täyden pistepotin 0-1-lukemin ja kotijoukkue joutui jälleen kerran pettymään yhden maalin turvin.

Päivän kolmas kamppailu käytiin Leedsin ja Arsenalin välillä. Elland Roadilla nähtiin maaliton kamppailu vaikkakin tolpat kolisivat kotijoukkueen toimesta urakalla. Ottelun mielenkiintoisin hetki nähtiin toisen puoliajan alussa, kun Nicolas Pepe puski Ezgjan Alioskia sanaharkan päätteeksi. Pepe ajettiin suoralla punaisella ulos. 0-0 pistejako tarkoitti sitä, että Arsenal nousi 11. sijalle ja Leeds 14. sijalle.

Liverpool ja Leicester päättivät sunnuntaiset ottelut Anfieldilla. Kärkikamppailusta ei tunnetta puuttunut, vaikka molempien loukkaantumislista näytti pitkältä matsin alla. Liverpool karkasi ensimmäisella puoliajalla jo kahden maalin karkumatkalle Jonny Evansin oman maalin ja Diogo Jotan sivalluksen turvin. Mestarin otteet eivät hyytyneet, vaan Liverpool naulasi Roberto Firminon johdolla taululle tyylipuhtaat 3-0-lukemat.

Sunnuntain ottelut ja tulokset

Fulham – Everton, 2-3

0-1 D. Calvert-Lewin 1′, 1-1 B. Reid 15′, 1-2 D. Calvert-Lewin 29′, 1-3 A. Doucoure 35′, 2-3 R. Loftus-Cheek 70′

Sheffield United – West Ham, 0-1

0-1 S. Haller 56′

Leeds – Arsenal, 0-0

Liverpool – Leicester, 3-0

1-0 J. Evans (og.) 21′, 2-0 D. Jota 41′, 3-0 R. Firmino 86′